Икономика и бизнес

13 февруари 2018 17:00

МРРБ мисли как да уеднакви цената на водата в цяла България

Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) не е сигурно дали на практика е възможно солидарно уеднаквяване на цената на водата в страната, но това е посоката, в която се гледа. Това заяви по време на срещата с отговорни лица и г...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Увеличиха с 20% водата в Благоевград

11 October 2018 13:20

Вчера в Благоевград се проведе среща на Асоциацията на ВиК, за да се реши спорния въпрос, свързан с водата в града. От години благоевградчани се оплакват от качеството на водата в града, като някои категорично отказват да я пият.  Именно поради тези причини, асоциацията на ВиК предприе спешни мерки за оправянето не нейното качество, като за целта промени цената й.  След вчерашното заседание, благоевградчани ще плащат с 20% повече за услугата, като точката влезе в бизнес плана

Мая Манолова: ВиК дружествата нямат интерес да отчитат адекватно

25 September 2018 18:41

ВиК дружествата нямат интерес да сложат ред в апартаментите, които са без водомери или не осигуряват достъп, даже и по отношение на тези, които крадат вода, защото сметката в крайна сметка се плаща от гражданите. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в студиото на „Още от деня“ по повод проекта за нова наредба за плащане на питейна вода, според която разликите между общото и индивидуалното потребление трябва да се заплащат наравно от потребителите. Мая Манолова подчерта, че ВиК дружествата и гражданите трябва да сключват индивидуални договори, в които да бъдат ясно разписани правата и задълженията на двете страни.

​Възможно е водата да поскъпне, ако се вдигне цената на електроенергията

25 September 2018 11:25

Възможно е водата да поскъпне, ако се вдигне цената на електроенергията. Това каза в сутрешния блок на БНТ зам.-регионалният министър Малина Крумова. По думите й дали ще има по-високи цени на водата, зависи от КЕВР и това ще стане ясно до края на годината. Министерството готви нова наредба за отчитане и плащане на питейната вода, която вече е пусната за обществено обсъждане.

Новите водомери само с дистанционно отчитане

24 September 2018 10:51

Гражданите ще трябва да осигуряват достъп веднъж годишно за физическа проверка и отчет

Увеличават цената на водата в Благоевград до края на годината

30 July 2018 11:53

С около 20 ст. ще се повиши цената на водата в Благоевград до края на тази година. Увеличението, според водното дружество е наложително, тъй като не достигат парите за ремонти и рекострукция на мрежата.

Очертава се в бъдеще водата да е по-евтина за социално слабите

16 July 2018 08:08

Определено количество вода да струва по-евтино за социално слабите. Това предвижда обсъжданият в момента нов специализиран закон за ВиК сектора, в който ще бъдат разписани и правилата за осигуряване на услугата за социално слабите потребители, научи "Монитор". Според председателя на Българската асоциация по водите (БАВ) Иван Иванов това не е нова идея, но за пръв път се подготвя нормативно. "В документа трябва да се заложат всички идеи, целящи да бъдат защитени всички хора, коит

Манолова иска и гражданите да могат да обжалват цената на тока, водата и топлото

19 March 2018 12:35

Омбудсманът Мая Манолова даде на Конституционния съд (КС) текст от Закона за енергетиката, който не дава възможност на гражданите да обжалват в съда решенията на КЕВР за пределните цени за доставка на топло и електрическа енергия, природен газ и вода. Това съобщиха от пресцентъра на пресцентъра на Омбудсмана на Република България. Става въпрос за чл. 36а, ал. 2 от Закона за енергетиката (ЗЕ), който определя тези решения като индивидуални административни актове. Омбудсманът се обърна и с писмо

Административният съд прекрати делото срещу по-високата цена на водата в София

13 March 2018 19:35

Административният съд прекрати делото по протеста на Върховната административна прокуратура, срещу Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 15 декември 2017 г. за увеличението на цената на ВиК-услугите от началото на годината. Преди началото на делото пред сградата имаше протестиращи граждани с плакати.

Идея: Кубик и половина вода всеки месец - безплатно за социално слабите

26 January 2018 20:25

Социално слабите да получават безплатно един кубик и половина вода всеки месец. Това предвижда нов закон за водоснабдяването и канализацията, разработван от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Обсъдиха оздравителния план на ВиК-дружеството в Добрич

23 January 2018 19:58

Представители на протестиращите срещу поскъпването на водата в Добрич се срещнаха с ръководството на ВиК Добрич. След двучасови разговори от дружеството се ангажираха да представят на нова среща конкретни мерки за оздравяване на фирмата.