Образование и семейство

13 февруари 2018 18:36

Млади хора вдъхват нов живот на стария Детски дом в Пловдив

Млади пловдивчани вдъхват нов живот на стария Детски дом, който се намира в подножието на Младежкия хълм в града. От години сградата е необитаема и тъне в разруха. Амбицията на доброволците е скоро емблематичната къща отново да стане средище на детск...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Цвета Караянчева: Днешните млади хора са европейското поколение на България

06 February 2018 16:46

Председателят на парламента посочи, че приоритетите на българското председателство отбелязват темите, по които българският и европейският дневен ред съвпадат и взаимно се допълват

Младежи от Белоградчик подписаха трудови договори по Проект „Обучение и заетост"

29 January 2018 16:10

Кметът на община Белоградчик Борис Николов връчи трудови договори по Проект „Обучение и заетост за младите хора“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съгласно сключен Договор между общината и Агенцията по заетостта, съобщават от общинската пресслужба.

Търси се следващият български космонавт

27 January 2018 22:01

Фондация ELEVATE, която на 23 март организира публична лекция с участието на основателя на Mars One – Бас Лансдорп, ще осигури пълна стипендия на българско дете за Space Camp Turkey 2018. Това е един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа Space Camp Turkey e единственият функциониращ учебно-тренировъчен лагер, който се намира в Измир, Турция. По този начин се стимулират и децата и младежите на България да мечтаят и дръзват да постигат високи цели, а защо не и някой от тях да бъде третият българин в космоса. През Space Camp в САЩ са минали и децата на известни личности, както и самите те, като Том Ханкс, Чарлийз Терон, Брус Спрингстийн и др. Програмите на космическия център дават възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 15 години с интереси в науката да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка и т.н. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света. 10 астронавти са alumni на Space Camp в САЩ. Като партньор на Следваща цел: Марс - Бас Лансдорп, CEO, Mars One се включва и BASSCOM - Асоциацията на софтуерните фирми в България, наброяваща около 80...

Младежи помагат на баби от цялата страна да продават терлици онлайн

26 January 2018 09:18

За да върнат спомена от миналото, млади хора създадоха онлайн платформа, където можем да закупим ръчно изработени терлици. Те са изплетени от възрастни жени от цяла България. В "Денят започва" повече за инициативата "Купи от баба" разказа Венелин Добрев.

Връчиха Международните награди на херцога на Единбург

10 January 2018 22:19

Президентът Румен Радев участва в церемония по връчване на Международните награди на херцога на Единбург.

С лични средства младежи от Кюстендил купиха храна за нуждаещи се

26 December 2017 09:03

Младежи от Кюстендил решиха да отделят от личните си средства, за да купят хранителни продукти на социално слаби и хора в неравностойно положение. Доброто им дело достигна до над 130 нуждаещи се от цялата община, които получиха храна за Бъдни вечер и Коледа.

Какво искат да променят 16-годишните младежи

11 December 2017 17:43

Опасностите, които крие Интернет, от какво да се пазим в мрежата, агресията в училище. Теми, които от миналата година активно се обсъждат в Съвета на децата. Той е създаден към Агенцията за закрила на детето и в него ученици предлагат становища как трябва да изглеждат политиките за децата. Какво искат да променят 16-годишните, вижте в репортажа на Мая Димитрова и оператора Атанас Атанасов.

Евтини кредити за фирми на инвалиди и безработни младежи

08 December 2017 14:21

Безработни, младежи и хора с увреждания ще имат достъп до нисколихвени кредити за развитие на собствен бизнес.

Обратно в България: все повече млади хора се завръщат

30 November 2017 16:12

През 2016 в страната са се завърнали повече хора, отколкото са я напуснали, се казва в репортаж на германския журналист Клеменс Ференкоте.

Таяни в СУ: Катастрофа е младите да напускат Европа

21 November 2017 16:54

Защо толкова хора не гласуват за нас, а за екстремистки партии. Вероятно, защото нашите реакции не са толкова добри.