Регионални

13 февруари 2018 20:10

Жителите на столичния квартал "Красна поляна" отново излязоха на протест

Жителите на столичния квартал "Красна поляна" отново излязоха на протест тази вечер. Те настояват така наречените "Виетнамски общежития" да бъдат премахнати....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

2020 г. е крайният срок виетнамските общежития да бъдат премахнати

13 February 2018 09:14

До 2020 г. всички сгради, част от така наречените виетнамски общежития трябва да бъдат разрушени. Това заяви пред екипа ни районният кмет на квартал Красна поляна Иван Чакъров. По думите му, хората имат основателни причини да протестират срещу комплекса, тъй като той е сред основните замърсители на въздуха. Какво каза още той, вижте в интервюто на Тереза Ставрева.

Жителите на "Красна поляна" отново на протест заради виетнамските общежития

13 February 2018 07:17

Жителите на столичния квартал "Красна поляна" излизат на пореден протест. Исканията им са свързани с премахването на така наречените виетнамски общежития.

Бунт срещу виетнамските общежития в столичния квартал "Красна поляна"

04 October 2017 17:54

Жителите на столичния квартал "Красна поляна" заплашват, че ще блокират централни булеварди в София всеки вторник, докато не бъде разрушено ромското гето в квартала им. Още преди няколко месеца Виетнамските общежития бяха определени като опасни, а Столичната община обеща те да бъдат премахнати. Кога ще се случи това, още не е ясно.

Отново протести в квартал "Красна поляна" срещу "Виетнамски общежития"

03 October 2017 20:22

Жители на софийския квартал "Красна поляна" отново излязоха на протест срещу така наречение "Виетнамски общежития". Те настояват сградите да бъдат съборени възможно най-бързо, защото са опасни. Стигна се и до затваряне на движението на кръстовището на булевард "Никола Мушанов" и улица "Добротич".

Пореден протест в "Красна поляна" срещу Виетнамските общежития

16 May 2017 22:43

За пореден път жители на столичния квартал "Красна поляна" поискаха събарянето на т.нар. Виетнамски общежития.

Виетнамските общежития са гето (ВИДЕО)

05 May 2017 10:20

Виетнамските общежития са едно гето от 33-та година, но преместено в XXI век. Това обяви в „Разговор“ за Факти.бг представите на протестиращите в „Красна поляна“. Той уточни, че самите обитатели на общежитията пък недоволстват срещу условията там. Трябва да дадете точен срок и на тези хора, и на нас. Че те ще живеят по-нормално и че ние най-накрая ще се отървем от тази отрова, която е канцерогенна за целия квартал, категоричен бе Цветан Фиков. Целият разговор гледайте във видеото. ...

Принудително гонят 11 семейства от Виетнамските общежития

26 April 2017 09:57

11 семейства днес ще бъдат принудително изведени от домовете си във Виетнамските общежития. Причината е, че са нередовни платци.

Вижте Виетнамските общежития отвътре

25 April 2017 13:51

Българи и роми са еднакво недоволни от кмета на Красна поляна Иван Чакъров

Пожар избухна във "Виетнамските общежития"

08 April 2017 13:16

Пожар е избухнал днес (8 април) във "Виетнамски общежития" в столичния квартал „Красна поляна”. Сигналът за огъня е подаден в полицията малко след 11:00 часа. На мястото на инцидента са изпратени две пожарникари. Пожарът е тръгнал от едно от жилищата в блока, хората са евакуирани. От МВР съобщават, че няма пострадали. На мястото има и полиция. По първоначална информация пожарът е възникнал от отоплителен уред. Наскоро жителите на кв. „Красна поляна” протестираха, настоявайки рушащите се общежития да бъдат премахнати....