Образование и семейство

13 февруари 2018 20:26

Излезе първият учебник за студенти по финасова грамотност

Първият учебник по финансова грамотност за студенти от неикономическите специалностти вече е факт. Изданието е част от проект за повишаване на финансовата грамотност на студентите у нас на организацията "Джуниър Ачийвмънт". Заедно с новия учебник 6 у...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Румен Радев проведе среща със студенти по политология от СУ

16 July 2018 22:11

Студенти по политология отправиха призив младите хора да участват по-активно в политическите процеси у нас. Днес те се срещнаха с президента Румен Радев. По думите на държавния глава големият въпрос е да постигнем европейските икономически възможности и у нас, за да се намали емиграцията на млади хора.

Соня Кръстанова, МОН: Има значителен интерес към проекта "Студентски практики"

11 July 2018 08:35

Има ли бум на студентските практики и на желанието на студентите да се учат през лятото? Гост в студиото на "Денят започва" Соня Кръстанова, ръководител на проекта "Студентски практики" - МОН.

Световно признание за български студенти в областта на изследователската дейност

09 July 2018 07:48

Световно признание получиха български студенти в областта на изследователската дейност. Екип на Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна беше отличен за проекта си "Космическо око" на международния конкурс Student Aerospace Challang, организиран от Европейската космическа агенция в Париж. Още за постижението на студентите, вижте в репортажа на Нора Бочева и оператора Красимир Делчев.Вижте репортажа на Нора Бочева и Красимир Делчев.

Йотова: Не чухме гласа на младите хора по време на Българското председателство

28 June 2018 20:05

„Българското председателство на Съвета на ЕС остана затворено в институциите. Липсваше общественият дебат. Не се чу достатъчно гласът на младите хора.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред над 50 студенти от български и чужди университети. Те участваха в организираната от вицепрезидента Студентска лаборатория „Шестте месеца начело на ЕС – още една гледна точка“. Дискусията, с модератор преподавателят и журналист Светослав Терзиев, се про

МОН удвои местата за български кандидат-студенти от чужбина

20 June 2018 17:45

Тази година се очаква 2000 български кандидат-студенти от чужбина да положат изпити в наши учебни заведения. В сравнение с миналата година местата са удвоени. Разпределени са според желанията на организациите на българските общности зад граница, според заявленията, постъпили в посолствата и според желанията на кандидат-студентите от предварителните изпити. Това заяви директорът на дирекция „Висше образование“ в МОН Ангелина Ламбрева по време на заседание на парламентарната к

Русенски ученици задвижиха автомобил с водород

15 June 2018 07:05

40 екипа от България и чужбина представят свои научни и технически разработки по време на младежко ЕКСПО в Русенския университет. В него освен студенти, свои проекти показват и ученици от местни гимназии, които създават свои софтуерни изобретения, под егидата на висшето училище в Русе.

Студенти събират платки от стари компютри в Русе, за да сглобяват

08 June 2018 09:16

Клубът по роботика в Русенския университет събира стари и употребявани компютри и от тях младите хора сглобяват 3D принтери. Студентите използват рационално всяка платка от старите машини и с тях изработват и малките си състезателни роботи.

Български ученици и студенти се състезават за най-обещаващ бизнес проект

02 June 2018 21:10

Български стартъп компании в борба за шанс да положат основите на успешен бизнес. Стотици младежи се включиха в десетото издание на предприемаческия форум "Изгряващи звезди" на организацията "Джуниър Ачийвмънт".

От юни започват първите обучения по европроекта „Цифрова възможност“

01 June 2018 19:16

Нова възможност за студентски стажове в ЕС. От юни започват първите обучения по европроекта „Цифрова възможност“. Българските студенти също могат да подобрят дигиталните си умения с практика в чужбина, а месечното възнаграждение е 500 евро.

Рекорден интерес на студентите за работа във водещите световни банки

31 May 2018 12:18

Около 110 хил. студенти кандидатстваха по програмата на Deutsche Bank за завършващи тази година. Това е добър пример, който показва желанието на младите хора за кариерно развитие в банковия сектор. Заявленията за Deutsche Bank, която през миналата седмица обяви, че ще освободи 7 хил. души, са нараснали с 20% за година. Morgan Stanley и Citigroup също отчетоха ръст на кандидатурите, показват данните, събрани от Financial Times.Интересът растеШвейцарската UBS заяви, че...