Икономика и бизнес

14 февруари 2018 08:04

Пролука в Skype дава достъп до целия компютър

Ще се наложи цялостно пренаписване на приложението, за да се отстрани проблемът...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Skype се срина

30 January 2018 16:04

Потребители на Skype в различни европейски държави, включително България, съобщават за срив на услугата.  Прекъсванията и забавяния на съобщения започнаха около 15:30 часа, българско време. Информация за проблеми с услугата има от цяла Европа, САЩ, Русия и Индия. Независимият уебсайт DownDetector, който следи за технически проблеми в социалните мрежи, като прекъсвания на онлайн услугите, отчете, че множество потребители не могат да влязат в Skype, други не получват съобщенията или ги

Skype с ново криптиране на разговорите

13 January 2018 18:08

Нова функция въвежда чат програмата Skype - "частни разговори" или "Private Conversations", съобщи Microsoft. Разговори от този тип вече ще бъдат криптирани "от край до край". Това става с помощта на разработка на компанията Open Whisper Systems и техния софтуер за криптиране Signal. Новата функция за момента е активна само за бета тестерите в програмата Skype Insiders, но скоро ще е налице и за всички потребители, обясняват от компанията на Бил Гейтс. Skype спира за няколко милиона души За да бъде криптиран разговор с приятел, с когото вече водите такъв, трябва да започнете нов. Криптираните със Signal чатове не могат да се пренасят и между устройства, тоест всеки път, когато оставите телефона и минете на компютъра, ще трябва да отваряте нов. Това е с цел повишаване на сигурността. Истината е, че Skype за пореден път закъснява с нововъведението - Signal вече се ползва от конкуренцията в лицето на Facebook Messenger, WhatsApp и Google Allo. В комбинация с нестабилните версии на чат програмата, които са тежки и тромави както за компютър, така и за мобилни устройства, по всичко личи, че някогашният пионер и гигант в софтуера за чат изостава пред множеството нови опции на пазара. Последната подобрена мобилна версия никак не се хареса на потребителите.

Skype се срина в Източна Европа

03 August 2017 14:07

Πpилoжeниeтo зa ĸoмyниĸaция Ѕkуре се срина в Източна Европа, показват съобщения на потребители в социалните мрежи. Според сайта downdetector.com най-много проблеми има в Румъния, Украйна, Беларус, балтийските държави, Великобритания и Япония. Съобщения за проблеми има и от София, Пловдив и Русе. От компанията все още не са обявили проблемите с връзката и причините за тях.

Skype спира за няколко милиона души

04 July 2017 09:49

Без поддръжка за чат-програмата Skype ще останат няколко милиона потребители по цял свят. Това става, след като Microsoft спря обновяванията за по-стари версии на редица операционни системи. От 1 юли месинджърът няма да работи на WIndows 8 и 8.1, Android 4.0.2, на Blackberry OS 7.1, iOS 7, Mac OS X 10.8 и всички техни по-стари версии.  Засегнати се вече и много малкото потребители с Windows RT и Symbian OS, дядото на мобилните операционни системи. Скайп се срина и засегна потребители по целия свят Ако имате смартфон с Windows Phone, хората на Бил Гейтс препоръчват да се опитате да обновите до Windows 10 Mobile, ако устройството го поддържа. Само 14% от устройствата с мобилната система на Microsoft обаче имат тази операционна система. Причината за спирането на поддръжката е опита на Microsoft да превърне Skype в истинска мултиплатформена програма - проекта Skype for Life, който е приоритетен за компанията. До момента всяка нова версия на чата за нова операционна програма бе правен "на парче" и резултатите бяха видни - тромава и бавна употреба, особено за мобилните устройства. Това доведе до значително отстъпване пред леките и удобни месинджъри на конкуренцията - Viber, WhatsApp и чата на Facebook. Въпреки неудачите, Skype все още е сред най-ползваните чат-програми и с новия проект видно цели да се застопори на върха.