Икономика и бизнес

14 февруари 2018 08:04

Пролука в Skype дава достъп до целия компютър

Ще се наложи цялостно пренаписване на приложението, за да се отстрани проблемът...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Microsoft окончателно се отказва от "класическия" Skype

01 October 2018 13:29

Октомври е последният месец, в който ще има пълна поддръжка на класическия Skype 7.0, съобщи Microsoft. От 1 ноември спира поддръжката на версията за настолни компютри, а от 15-и - на мобилното приложение. Skype.com стана отворен чат Налице отдавна е версия 8 (която вече е ъпдейтвана многократно до 8.3), към която ще се наложи да се обновят потребителите. Приложението Skype, което преди години бе една от най-стабилните и популярни опции за чат, аудио- и видеоразговори в Интернет, загуби много от популярността си през последните 5 години. Причините от една страна бяха вградените чатове в социалните мрежи, каквито има във Facebook, Twitter, Instagram и къде ли не, както и новите лидери на пазара като WhatsApp, Viber, Telegram и други. Чат-програмата на Facebook продължава да настъпва срещу Skype От друга обаче приложението просто стана твърде тежко и започна да създава проблеми. Поредицата пачове и ъпдейти по-скоро донадграждаха и затова през 2016 г компанията на Бил Гейтс реши просто да тегли чертата и да направи нова версия - 8, която излезе през 2017 г, първоначално за Android. Skype 8.0 включва много нови функции, но не и някои стари и както винаги потребителите не реагираха добре на промените - и във функционалността, и в интерфейса. Skype никак не е сигурен Microsoft закратко спря версия 7, после обаче я върна обратно. Сега обаче вероятно окончателно и завинаги ще прекрати поддръжката. Разбира се, от компанията обещават нови функции и възможности в близкото бъдеще за сегашната основна версия 8.0. Тя последно бе ъпдейтната буквално преди дни.

Microsoft отлага края на класическия Skype

07 August 2018 07:20

Компанията обяви, че е чула желанието на потребителите и поне засега ще се съобрази с тях

Skype разговорите вече ще могат да се записват

17 July 2018 12:39

Нова функция ще се появи в чат-програмата Skype до края на месеца - записване на разговорите, съобщи The Verge. Skype никак не е сигурен Тя ще дойде поетапно за отделни потребители и с нея ще могат да се записват както аудио-, така и видеоразговори.  Това е възможно и в момента, но само с външни приложения, които често са трудни за настройване и платени.  Новата услуга ще бъде облачна, т.е. ще може записът да се съхранява онлайн и директно да бъде достъпен за всички участници на разговора, след като той приключи. Тя ще бъде достъпна и на различни платформи, нещо, с което приложението на Microsoft често има проблеми. Това лято класическата чат-програма ще се сдобие с множество нови актуализации, включително и защитен с криптиране чат.

Microsoft спира поддръжката на класическия Skype

17 July 2018 07:50

Компанията преминава към новото поколение на популярното чат приложение

Папата ще помирява Мексико по Skype

15 July 2018 14:45

Папа Франциск се е съгласил да бъде посредник в процеса на помирение, който планира бъдещият мексикански президент Андрес Лопес Обрадор. Понтифът е дал своето съгласие за участие в предложената от Обрадор схема. По-конкретно става дума за проектозакона за амнистия и легализация на леките наркотици, съобщава порталът Aristegui Noticias. „Участието на римския папа ще бъде виртуално /посредством Скайп/. Той няма да дойде, но прие нашето предложение. Всичко зависи от неговата работна про

Skype се срина

30 January 2018 16:04

Потребители на Skype в различни европейски държави, включително България, съобщават за срив на услугата.  Прекъсванията и забавяния на съобщения започнаха около 15:30 часа, българско време. Информация за проблеми с услугата има от цяла Европа, САЩ, Русия и Индия. Независимият уебсайт DownDetector, който следи за технически проблеми в социалните мрежи, като прекъсвания на онлайн услугите, отчете, че множество потребители не могат да влязат в Skype, други не получват съобщенията или ги

Skype с ново криптиране на разговорите

13 January 2018 18:08

Нова функция въвежда чат програмата Skype - "частни разговори" или "Private Conversations", съобщи Microsoft. Разговори от този тип вече ще бъдат криптирани "от край до край". Това става с помощта на разработка на компанията Open Whisper Systems и техния софтуер за криптиране Signal. Новата функция за момента е активна само за бета тестерите в програмата Skype Insiders, но скоро ще е налице и за всички потребители, обясняват от компанията на Бил Гейтс. Skype спира за няколко милиона души За да бъде криптиран разговор с приятел, с когото вече водите такъв, трябва да започнете нов. Криптираните със Signal чатове не могат да се пренасят и между устройства, тоест всеки път, когато оставите телефона и минете на компютъра, ще трябва да отваряте нов. Това е с цел повишаване на сигурността. Истината е, че Skype за пореден път закъснява с нововъведението - Signal вече се ползва от конкуренцията в лицето на Facebook Messenger, WhatsApp и Google Allo. В комбинация с нестабилните версии на чат програмата, които са тежки и тромави както за компютър, така и за мобилни устройства, по всичко личи, че някогашният пионер и гигант в софтуера за чат изостава пред множеството нови опции на пазара. Последната подобрена мобилна версия никак не се хареса на потребителите.

Skype се срина в Източна Европа

03 August 2017 14:07

Πpилoжeниeтo зa ĸoмyниĸaция Ѕkуре се срина в Източна Европа, показват съобщения на потребители в социалните мрежи. Според сайта downdetector.com най-много проблеми има в Румъния, Украйна, Беларус, балтийските държави, Великобритания и Япония. Съобщения за проблеми има и от София, Пловдив и Русе. От компанията все още не са обявили проблемите с връзката и причините за тях.

Skype спира за няколко милиона души

04 July 2017 09:49

Без поддръжка за чат-програмата Skype ще останат няколко милиона потребители по цял свят. Това става, след като Microsoft спря обновяванията за по-стари версии на редица операционни системи. От 1 юли месинджърът няма да работи на WIndows 8 и 8.1, Android 4.0.2, на Blackberry OS 7.1, iOS 7, Mac OS X 10.8 и всички техни по-стари версии.  Засегнати се вече и много малкото потребители с Windows RT и Symbian OS, дядото на мобилните операционни системи. Скайп се срина и засегна потребители по целия свят Ако имате смартфон с Windows Phone, хората на Бил Гейтс препоръчват да се опитате да обновите до Windows 10 Mobile, ако устройството го поддържа. Само 14% от устройствата с мобилната система на Microsoft обаче имат тази операционна система. Причината за спирането на поддръжката е опита на Microsoft да превърне Skype в истинска мултиплатформена програма - проекта Skype for Life, който е приоритетен за компанията. До момента всяка нова версия на чата за нова операционна програма бе правен "на парче" и резултатите бяха видни - тромава и бавна употреба, особено за мобилните устройства. Това доведе до значително отстъпване пред леките и удобни месинджъри на конкуренцията - Viber, WhatsApp и чата на Facebook. Въпреки неудачите, Skype все още е сред най-ползваните чат-програми и с новия проект видно цели да се застопори на върха.