Свят

14 февруари 2018 07:40

Перу отказа на Николас Мадуро участие във важна среща

Властите в Перу решиха да откажат на президента на Венецуела Николас Мадуро възможността да участва в срещата на върха на двете Америки, който ще се проведе в Лима на 13 и 14 април, предаде БГНЕС. "Правителството на Перу реши да преразгледа (въпроса ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Венецуела създава миграционна полиция и нова система за плащане за паспорти

05 October 2018 23:18

Венецуела съобщи, че създава миграционна полиция и нова система за таксите за издаване на паспорти, които ще бъдат заплащани в нововъведената държавна криптовалута "петро" от началото на следващия месец.

​Бившият президент на Перу беше приет в болница

04 October 2018 07:00

Бившият президент на Перу Алберто Фухимори бе приет в болница, броени часове след като Върховният съд отмени неговото помилване.

Мадуро обвини САЩ и ООН в манипулации на венецуелския народ

27 September 2018 08:21

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че коалицията на държави, водени от САЩ подготвя досие, чрез което да оправдае военна инвазия на Боливарска република, предаде БГНЕС. "Венецуела е подложена на постоянен агресия в медиите. Има опит да се създаде досие, за да оправдае международни интервенции. Взети са мерки чрез медиите, за да се създаде идея за хуманитарна криза, която да се използва като претекст за ООН да оправдае намесата на коалиция от държави, водени от правителството на

Мадуро: В САЩ може да ме убият

19 September 2018 11:54

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че Китай ще помогне за възстановяването на икономиката на неговата страна, съобщи ТАСС. Мадуро беше на визита в Китай и обяви, че Венецуела ще удвои износа си за петрол към страната до 1 млн. барела на ден. Той се е договорил китайското правителство да финансира петролния сектор в страната му. През последното десетилетие Китай отпусна заеми на Венецуела в размер на $ 50 млрд. Каракас връща заемите си с петролни доставки. В същото време Мадуро обяви, че е възможно да отмени планираната си визита в САЩ. Той трябваше да участва в Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Президентът обаче се опасява, че там може да бъде ликвидиран от противниците си. „Обмислям дали да отида на постоянното събрание на ООН, защото знаете, че постоянно търсят начин да ме убият, като постоянно се кроят планове за това“, заяви Мадуро. В момента Мадуро се опитва да уговори условията за своята сигурност.

Германия върна антична златна маска в Перу

12 September 2018 07:07

В Перу бе върната антична златна маска, която била контрабандно пренесена в Германия през 90-те години.

​Инфлацията във Венецуела е преминала прага от 200% през август

06 September 2018 10:37

Инфлацията във Венецуела е преминала прага от 200 процента през август и цените са скочили за период от една година с 200 000 процента, се казва в доклад на венецуелския парламент, който е контролиран от опозицията.

Столицата на Венецуела остана без ток за пореден път

30 August 2018 09:24

Венецуелската столица Каракас и съседни райони за пореден път останаха без ток. Сривовете в елекстроснабдяването зачестиха пред последната година, когато страната изпадна в остра икономическа криза и хиперинфлация. От правителството на Николас Мадуро не дадоха обяснение за аварията.

Мадуро с нов икономически ход в опит за изход от кризата

28 August 2018 07:10

Венецуела създава на министерство на вътрешната търговия

Мадуро предложи на венецуелците да спестяват в злато

27 August 2018 17:06

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предложи на сънародниците си да спестяват в злато. За целта Централната банка започва да продава умалени кюлчета от най-ценния метал. Инфлацията във Венецуела е неудържима. Жителите на страната непрекъснато търсят нов живот зад граница.

7% от населението на Венецуела са напуснали страната заради икономическата криза

25 August 2018 17:38

Венецуела е на път да повтори мигрантската криза в Европа от 2015 та година. Съседните ѝ държави се опитват да спрат наплива от бежанци. Перу въведе паспортен контрол от днес. Отпечатването на лични документи във Венецуела обаче е ограничено заради дефицита на хартия.