България

14 февруари 2018 10:07

Над 350 снегопочистващи машини обработват пътищата

Над 350 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Най-интензивен е в Софийска област и Родопите - в областите Смолян и Пазарджик. Обработката на настилките продъ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Основни правила на действие при зимни условия

25 February 2018 17:09

Министерството на вътрешните работи информира за съветите на експертите за основни правила на действие при динамична метеорологична прогноза.

Сняг и лед сковаха Балканите

25 February 2018 15:25

Силни снеговалежи са блокирали пътищата в Централна и Южна Сърбия, съобщи белградското издание „Телеграф“. На места снежната покривка в страната надхвърля 10 – 20 см. Пътната полиция е въвела ограничения, като не допуска до пътищата коли без зимно оборудване. Коли чакат по 30 минути в гранично – пропусквателните пунктове в страната, заради затрудненото движение по пътищата. Вчера излязоха информации за затруднено движение в Хърватия, Словения и Черна гора. То е предизвикано от снежна покривка и заледени пътища....

Над 600 машини почистват републиканските пътища в районите със снеговалеж

25 February 2018 13:45

Над 600 машини почистват пътищата в момента, а през нощта се очаква рязко влошаване на времето, съобщават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Ако не се налага спешно пътуване, отложете тръгването, съветват от АПИ.

Над 120 снегопочистващи машини обработват улици и булеварди в София​

25 February 2018 09:35

Във връзка с валежите от сняг в София са извършени обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столична община, съобщиха от пресцентъра на общината. Работата е започнала през нощта. На терен над 120 снегопочистващи машини са обработили улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, основни улици в районите, опасни и стръмни участъци, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстен път на София. Продължава работа по някои вътрешно-квартални улици в районите "Красна поляна", "Люлин", "Подуене", "Витоша", "Панчарено" и др.

Продължава да е усложнена зимната обстановка на Балканите

25 February 2018 08:17

Продължава да е усложнена зимната обстановка на Балканите. На много места минусовите температури са съчетани с ураганен вятър и много сняг. Българското министерство на външните работи препоръчва на всички, които ще пътуват за Хърватия, Словения, Македония, Румъния, Босна и Херцеговина, Черна гора и Сърбия да отложат пътуванията си, или да тръгват на път подготвени. В Хърватия армията се включи в борбата със снежната стихия. В Румъния, Словения и Босна и Херцеговина също се натрупа дебела снежна покривка, пътищата са заледени. Снежната стихия обхвана и Македония.

Тежък сняг повали десетки дървета в прохода Шипка (Видео)

24 February 2018 16:24

Голяма част от падналите на платното дървета са отстранени, но продължава да има опасност за преминаващите

МВнР съветва: Отложете пътувания на Балканите заради влошената зимна обстановка

24 February 2018 14:54

Във връзка с усложнената зимна обстановка на Балканите и очакваното влошаване на метеорологичните условия в Хърватия, Словения, Република Македония, Румъния, Босна и Херцеговина,Черна гора и Сърбия, изразяващо се в минусови температури, силни ветрове и обилни снеговалежи, Министерството на външните работи съветва всички български граждани, които имат намерение да пътуват до или през териториите на посочените държави през следващите няколко дни, да отложат своите планове до нормализиране на обстановката. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

В неделя нахлува студен въздух, валежи ще има в цялата страна

24 February 2018 13:44

През нощта срещу понеделник, с преминаването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско към Черно море, валежите у нас ще се усилят и обстановката още ще се усложни

Движението на прохода "Шипка" е затруднено

24 February 2018 12:25

Движението на прохода "Шипка" е затруднено. Заради тежкия сняг десетки дървета са паднали на пътното платно. Екипи на пътноподдържащата фирма започнаха разчистването им. Това наложи движението по Шипка да бъде ограничавано на места. Пътната настилка е мокра, периодично се опесъчава .От Пътна полиция предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни.

Седмична прогноза за времето за 26 февруари - 4 март

24 February 2018 11:09

Новата седмица започва със застудяване, което се очаква да настъпи през нощта в неделя срещу понеделник. В първия ден от новата седмица снеговалежите ще продължат, а температурите още ще се понижат. Сутрешните в началото на седмицата ще бъдат между минус 12 и минус 5 градуса, за района на София около минус 8 градуса, а дневните температури ще бъдат между минус 8 градуса в Северна България, до около минус 1 градус в Южна България, само по Черноморието максималните температури ще бъдат положителн