Регионални

14 февруари 2018 11:22

По 50 камиона на час минават по Дунав мост

Четири пъти се е увеличил трафикът на камиони през "Дунав мост" откакто сме в ЕС, сочат данните на митницата в Русе...

източник: ruse.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Километрична опашка от ТИР-ове на Дунав мост

05 September 2018 17:00

Километрична колона от ТИР-ове се образува на Дунав мост при Русе, предаде БГНЕС.  Средно шофьорите изчаквали около 3-4 часа, за да минат през граничния пункт, съобщиха от митницата. От там допълниха, че работят с пълен капацитет, въпреки разширяването на района под жп надлеза и постоянния трафик на тежкотоварни автомобили. По обяд опашката беше около 2 километра, но сутринта е стигала чак до разклона за Мартен, разказаха шофьори. Смятат, че основната причина за забавянето са именно с

Слагат LED осветление на "Дунав мост"

05 August 2018 21:32

Русенската фирма „ДАР-80“ ООД спечели обществената поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на осветлението на "Дунав мост". Комисия в ОПУ - Русе се спряла на две оферти от Русе, като според комплексната оценка „ДАР-80“ печели с 97 точки от 100, а фирма „ЕЛ“ ЕООД с 92 точки. Спечелилата фирма е предложила да изпълни поръчката за малко над 134 000 лева. В заданието обществената поръчка е включено ремонт както на хоризонталните осветителни тела по средната метална конструкция на моста, така и на вертикалните тротоарни тела по протежението на платното до пункта. Предвижда се израждане и на нова електрическа мрежа. Осветителните тела трябва да са с висока степен на защита от вода и прах, да са издръжливи на вибрации и високи температури. ЛЕД осветлението ще бъде в тяло от лят алуминий.

Областният управител на Русе: Стотици фирми фалираха заради опашките по "Дунав мост"

27 July 2018 10:00

Изграждането на нов мост над река Дунав при Русе няма алтернатива, тъй като сегашното съоръжение не може да смогне на огромния трафик. Това заяви в ефира на bTV областният управител Галин Григоров. „За последните няколко години стотици фирми от региона – транспортни и спедиторски, фалираха заради невъзможността да минават за нормално време „Дунав мост”, посочи той. По думите му регионът е изостанал инфраструктурно, като именно мостът е и причина трансгра

Дунав мост навършва 64 години днес

21 June 2018 12:09

Дунав мост навършва 64 години. На днешния ден през 1954 г., наричаният тогава Мост на Дружбата, е пуснат в експлоатация. Днес граничният пункт е един от най-натоварените.

Засилен трафик на Дунав мост по празниците

05 April 2018 13:53

Засилен трафик на румънски автомобили към България се очаква на ГКПП "Дунав мост" от 17,00 часа днес до края на утрешния ден заради Великденските празници.

АПИ стартира обществена поръчка за ново LED осветление на "Дунав мост"

30 March 2018 14:13

Агенцията "Пътна инфраструктура" стартира обществена поръчка за монтаж на ново LED осветление на "Дунав мост" при Русе, съобщиха от пътната агенция.

Премиерът иска край на опашките от камиони на Дунав мост

06 March 2018 14:36

Министър-председателят Бойко Борисов поиска бърза намеса от страна на Румъния, за да бъде решен проблемът с образуването на опашки от тирове на ГКПП-Русе. Това стана по време на телефонен разговор с румънския премиер Виорика Дънчила. Тя пое ангажимент пред българския премиер още днес лично да провери системата за вход и изход в страната, както и възможността за подобряване на организацията и състоянието на цялата инфраструктура, касаеща трафика от румънска страна и да предприеме незабавни действия за облекчаване на трафика през граничния пункт. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата обсъдиха и развитието и изграждането на транспортните инфраструктурни проекти в региона, сред които коридорите № 4 и № 9, пристанищната свързаност, Дунавската стратегия, като подчертаха, че тези проекти ще доведат до повече инвестиции, преки бизнес контакти и повече работни места в държавите от тази част на континента. Борисов и Дънчила бяха единодушни, че реализацията на всички регионални проекти са изключително важни и ще бъдат полезни не само за балканските страни, но и за всички държави-членки на ЕС. Премиерът Данчила покани българския министър-председател в Румъния за провеждане на съвместно правителствено заседание, като датата за провеждането му вече е в процес на обсъждане. Бяха отбелязани и положителните резултати от проведените до момента четиристранни срещи на високо ниво между България, Румъния, Сърбия и Гърция, като румънският министър-п...

Новият граничен пункт на Дунав мост отваря 20 години след първата копка

20 January 2018 19:45

Приключи ремонтът на граничен пункт „Изток“ на Дунав мост, откъдето влизат автомобилите от Румъния. С откриването му се очаква огромните опашки от тежкотоварни камиони да намалеят двойно и да се сложи край на задръстванията по границата.

Проверки на жандармерията в района на Дунав мост

04 January 2018 14:38

Проверки на жандармерията в района на Дунав мост. Акцията е започнала днес, проверяват се основно бусове и тежкотоварни камиони, съобщи bTV. Екипи на специализираните полицейски части спират всички камиони, за да проверяват товарите им. Обстойно се преглеждат документите на онези, които превозват месо и месни продукти. Проверката е свързана с вноса на месо от Румъния, където преди време беше регистрирано опасното заболяване африканска чума по свинете. При съмнения за годността на товара провер

Русенци с петиция срещу такса ”Дунав мост”

02 January 2018 13:04

Петиция за отпадане на таксата за преминаване на "Дунав мост" за автомобили с русенска регистрация е организирана в социалната мрежа Фейсбук.