Регионални

14 февруари 2018 15:28

Представители на всички етноси в Пловдив се събраха на традиционното Кафе на толерантността

Посланикът на Турция Хасан Улусой редом до главният мюфтия Мустава Хаджи и председателя на Общинския съвет Савина Петкова...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Възраждат стадион "Пловдив" на няколко етапа

22 July 2018 09:20

Проектът за изграждането на стадион "Пловдив" е отново на дневен ред. Идеята е съоръжението да се модернизира поетапно, тъй като възможност за цялостно финансиране няма. За да може да се играят футболни срещи от вътрешното първенство, са необходими между 10 и 15 милиона лева.

Рок фестивалът "Hills of Rock" затваря булевард в Пловдив

19 July 2018 21:31

Рок фестивалът "Hills of Rock" затваря за три дни булевард бул. "Копривщица" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на общината. Събитието ще се състои на Гребната база, на 20, 21 и 22 юли/петък, събота и неделя/. От общината посочват, че през трите дни на фестивала се затваря за движение западното платно на бул. "Копривщица" в участъка между кръстовищата с бул. "Шести септември" и бул. "Марица-юг". Това се прави с цел осигуряване на повече места за паркиране за посетителите на рок събитието. Това налага и временна промяна на маршрута на две автобусни линии /17 и 37/ от градския транспорт на Пловдив.

Деца от цял свят се събират у нас на лагер за толерантност

17 July 2018 16:51

Чрез различни съвместни дейности младежите откриват общото в различието си

Майки на деца с увреждания в Пловдив издигат палатков лагер до общината

14 July 2018 12:44

Майки на деца с увреждания от Пловдив започнаха изграждането на палатков лагер в градинката до сградата на общината. Те настояват за индивидуална преценка при определянето на помощта, която хората с увреждания получават, както й за увеличаване на средствата, давани от държавата след навършване на 18-години. Родители, принудени да емигрират в търсене на по-добър живот за децата си, разказаха какви социални грижи се полагат в другите държави от Евросъюза. От понеделник всеки ден в протестния палатков лагер ще има постоянно присъствие на майки от сутрин до късния следобед.

МОН наказва училищния директор, отказал да приема ромчета

11 July 2018 16:16

Началникът на РУО - Благоевград е образувал дисциплинарно производство

Общежитието за незрящи в Пловдив - рушащи се тавани и кофи вместо тоалетни

09 July 2018 10:05

"Нито една стотинка от държавната субсидия за Съюза на слепите в България не може да бъде ориентирана за поддръжка на сгради независимо, че многократно сме го искали". Това коментира в ефира на Нова телевизия председателят на Съюза Васил Долапчиев по повод репортаж на медията за ужасяващите условия в общежитието за незрящи в Пловдив. Рушащи се тавани, кофи вместо тоалетни и насекоми - това е гледката в сградата,  в която живеят десетки незрящи. Много от тях нямат собствена ба

Изтичане на газ на пловдивска улица, отцепиха района

06 July 2018 12:19

Багер е пробил газпровода в ж.к. "Смирненски"

Общински служители в Пловдив ще обикалят със скутери

06 July 2018 07:55

Четири електрически скутера влизат в действие при изпълнение на служебните ангажименти на служителите от кметството в „Тракия”. Това съобщи за Радио „Фокус“- Пловдив районният кмет Костадин Димитров. Скутерите ще могат да се ползват при проверки или обходи на района. Те имат възможност за пробег до 40 километра с едно зареждане на батерията, което продължава до 5 часа. "Тестовете показаха, че електрическите скутери са изключително удобни и със завидн

Eлектрозахранването на УМБАЛ Пловдив няма да бъде преустановено

04 July 2018 21:13

Електрозахранването на УМБАЛ-Пловдив АД няма да бъде преустановено, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Министерството е изплатило на лечебното заведение изравнителна субсидия за вече извършена дейност за април и май 2018 г., както и авансова субсидия за спешна помощ за юни 2018 г.

Военните от пловдивския гарнизон отпразнуваха празника си с парад

04 July 2018 20:57

Поройният дъжд не попречи на военослужещите от Пловдивския гарнизон да отпразнуват за трета поредна година своя празник. В шествието, което премина по главната улица на града, се включиха 68-ма бригада „Специални сили“, Трета авиобаза – Граф Игнатиево, 24-та авиобаза Крумово, 110-ти Логистичен полк и 91-ви Инженерен полк на Българската армия.