Свят

16 февруари 2018 09:07

Севернокорейският лидер почете паметта на баща си в Деня на сияещата звезда

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун посети Мемориалния комплекс Кумсузан в Пхенян, където почете паметта на баща си Ким Чен-ир. Ким Чен-ун влезе в залата на безсмъртието, където почива тялото на Ким Чен-ир, като отдаде почит на паметта му и се поклон...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Войниците в Северна Корея трябва да се хранят по-добре

25 July 2018 19:12

Войниците на Северна Корея трябва да бъдат хранени по-добре. Това заяви севернокорейския лидер Ким Чен-ун, цитиран от ТАСС. Ким Чен-ун е посетил предприятие, което произвежда продукти за армията на страната. „Производственият план трябва да се изпълнява и преизпълнява. Храните трябва да стават по-качествени и по-вкусни“, заяви Ким. През миналата година войник от армията на Северна Корея избяга в Южна Корея. Там той разказа, че се е принудил да избяга, заради лошата храна в армията. Армията в Северна Корея е в състав от 1.2 млн. души. Те се хранят най-вече със соеви продукти, царевица и ориз.

Икономиката на Северна Корея е отбелязала през 2017 г. най-силен спад от 20 г.

20 July 2018 10:34

Икономиката на Северна Корея се е свила с най-силен темп от две десетилетия през 2017 година, сочи публикувана днес оценка на Южнокорейската централна банка (Bank of Korea), цитирана от Ройтерс.

В Северна Корея пак затягат морала

30 June 2018 18:38

В Северна Корея е започнала поредната кампания за борба за нравственост. Според местните медии жените в страната са задължени да спазват „социалистически вид“ и да съответстват на установените норми за поведение, предава EADaily. Според запознати източници в провинция Янгандо, укрепването на социалистическата идеология във външният вид и поведение на жените са били обсъдени малко преди срещата между лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и президента на САЩ Доналд Тръмп. Известно е, че основното послание се състои в затягането на „социалистическия колан“ и противопоставянето срещу идеологията на империализма. За целта е създаден списък на нещата, които са забранени. В него попадат миниполите, мрежестите чорапогащи, а също така вещите с надпис на английски език. Нарушителите ги заплашва глоба.

Северна Корея забрани антиамериканските сувенири

21 June 2018 10:19

Магазините за туристи в Северна Корея вече не продават пропагандни артикули против "империалистическа Америка", която досега беше основният враг на комунистическия режим, съобщава френският в. "Фигаро". Жестовете на Пхенян за подобряване на отношенията със САЩ приемат неочаквани форми. След срещата между севернокорейския лидер Ким Чен-ун и американският президент Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур севернокорейските магазинчета за туристи престанаха да продават пропагандни антиамерикански сувенири.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е на неочаквано посещение в Китай

19 June 2018 06:45

Китайски държавни медии съобщават, че севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще пристигне днес на двудневно посещение в Китай, предаде Асошиейтед прес.

Тайните на севернокорейската икономика

14 June 2018 09:50

По-лесно е да се проникне в тайните на Ватикана, отколкото да се съберат данни за икономиката на Северна Корея. От 1960-те години насам Пхенян не публикува статистики. Ето какво се знае за тази капсулирана страна. Дори американските тайни служби признават, че закръглят собствените си данни за развитието на севернокорейската икономика с до 10 милиарда долара. Този факт повече от красноречиво сочи, че няма достоверни източници на информация за Северна Корея. От десетилетия насам режимът не

Ким Чен-ун се върна в Пхенян след срещата с Тръмп

14 June 2018 06:56

Севернокорейският лидер Км Чен-ун се върна в Пхенян след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп. А държавният секретар на САЩ Майк Помпео е в Сеул, за да информира съюзниците на страната си за срещата в Сингапур.

Уникалният разказ на един студент в Северна Корея

13 June 2018 16:44

Освен него, в университета има само още двама студенти от западни държави

Разделеният Корейски полуостров: Ключовите събития в историята на Северна Корея

11 June 2018 20:27

Северна Корея е една от най-изолираните страни - за ключовите събития в историята ѝ от последния половин век - припомня Фани Аронова.

Севернокорейската държавна телевизия показа снимки на Ким Чен-ун в Сингапур

11 June 2018 06:40

Севернокорейската държавна телевизия показа снимки на Ким Чен-ун, който е в Сингапур за историческа среща с американския президент Доналд Тръмп.