Регионални

22 февруари 2018 13:00

Предстои десетото издание на "Празника на меда" в Козлодуй

Този петък и събота, 23 и 24 февруари, в Козлодуй за десета поредна година ще се състои "Празник на меда" - съвместна инициатива на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона, информираха в аванс от Община Ко...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Гала вечер с международно участие по кикбокс се проведе в Козлодуй

23 April 2018 16:10

На 20 април спортната зала в Козлодуй събра многобройна публика, дошла да приветства и международни състезатели. Спортното събитие бе организирано от козлодуйския клуб по кикбокс „Golden Boys“ съвместно с промоутърска компания за бойни спортове в България PRO FIGHT и бе проведено под мотото „170 години от рождението на Христо Ботев“, съобщават от общинската пресслужба.

Предстои второто издание на Панорама на образованието в Козлодуй

16 April 2018 13:45

Община Козлодуй за втора година е организатор на Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Целта на събитието, което ще се проведе на 17 и 18-ти април, е да подпомогне всички заинтересовани ученици и родители, съобщава kozloduy.bg.

Освободиха от поста заместник-кмета на Община Козлодуй

13 April 2018 13:00

На 12 април, със Заповед на кмета на Община Козлодуй, Маринела Николова, бе освободен заместник-кметът Юрик Мартинов. Съгласно чл. 39, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, кметът може да освободи заместник-кмет без предизвестие, съобщават от общинската пресслужба. „Решението е лично и не бих искала да го коментирам”, каза Маринела Николова.

Смъртността при пчелите в Смолянско е минимална

10 April 2018 07:21

Меката зима се оказа благоприятна за пчелните семейства в Смолян, смъртността е минимална. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Смолян Иван Бялков – председател на Сдружение „Родопска пчела“. По думите му единици са случаите на смъртност и те са при пчеларите, които не обърнаха внимание и не добавиха храна и това е недоглеждане на човека. "От една страна меката зима беше добре, но станахме шампиони по допълнително дохранване на

В Кюстендил ще се проведе семинар за развитието на пчелните семейства

02 April 2018 10:47

В Кюстендил ще се проведе семинар за развитието на пчелните семейства. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Тихомир Стоицов, председател на браншовия съюз „Пчела” – Кюстендил. Семинарът ще се проведе от 18.30 часа днес в залата на Дома на науката и техниката. "Нашата цел е да запознаем пчеларите с дейностите по целогодишното развитие на пчелните семейства", каза Тихомир Стоицов. Лектор на семинара ще бъде Георги Георгиев.

В Козлодуй отбелязват "Часът на Земята" с хепънинг "на тъмно"

24 March 2018 14:15

По повод дeсетото издание на глобалната инициатива „Часът на Земята” – на 24 март, събота, от 20.00 часа на площад „Христо Ботев” в Козлодуй, ще с проведе хепънинг „на тъмно”.

Пчелари се оплакват от празни кошери заради препарати за растителна защита

08 March 2018 19:40

До 100% е достигнала смъртността при пчелите на места в Североизточна България през последнатагодина. Според пчелари от региона причина за така наречения „Синдром на празния кошер”в региона е използването на препарати за защита от молец, който атакува полетатас рапица.

Над 50 пчелари представят продукцията си на изложение във Варна

05 March 2018 11:10

Варна е домакин на второто пчеларско изложение с международно участие. Събитието се провежда в Двореца на културата и спорта и ще продължи до 6 март.

Над 800 хиляди лв по европроект за саниране на 35 жилища в Козлодуй

02 March 2018 15:45

На 28 февруари в Козлодуй е проведена откриваща пресконференция по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в жилищни сгради в гр. Козлодуй”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020 г., Приоритетна ос 2: „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”, процедура „Енергийна ефективност в периферните райони” чрез Административен договор за безвъзмездна финансова помощ .

Евродепутатите искат дългосрочна стратегия за оцеляване на пчелите и пчеларите

01 March 2018 16:32

Евродепутатите призовават ЕС и държавите членки да инвестират повече в защита на здравето на пчелите, борба с подправянето на меда и подкрепа за пчеларите. ЕС се нуждае от широкообхватна и дългосрочна стратегия за подобряване на здравето на пчелите и възстановяване на популациите на пчели. Това заявява Парламентът в резолюция, приета в четвъртък с 560 гласа „за“, срещу 27 „против“ и 28 „въздържал се“. За тази цел евродепутатите призова