Регионални

02 март 2018 19:55

Умни светофари и зелена вълна по ремонтирания булевард "Васил Априлов" в Пловдив

Зелена вълна на новите светофари, поставени на ремонтирания участък от булевард "Васил Априлов" - това обеща кметът Иван Тотев след като днес беше пуснато в експлоатация обновеното трасе....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ремонт затвори за пет месеца натоварен подлез в Пловдив

08 August 2018 11:31

Пътна блокада в Пловдив - затвориха за ремонт подлеза на ул."Гладстон", който е една от основните връзки в центъра. Реконструкцията му е част от големия проект за преобразяване на площад "Централен". От днес затворен за движение е още един ключов участък - Брезовско шосе. Поредните затворени пътни връзки създадоха напрежение и хаос сред шофьорите в Пловдив.

Общинският съвет в Пловдив реши да бутне Партийния дом

03 August 2018 18:29

Предложението бе внесено от Фондация "Дом за Пловдивската опера"

Ще реконструират площад "Централен" в Пловдив

13 June 2018 19:00

През следващата седмица се очаква да бъде подписан договорът с фирмата-изпълнител на реконструкцията на площад „Централен“. Това съобщи пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Имаме готов проект за подлеза на „Гладстон” по цялата му дължина до бул.„Цар Борис Трети обединител”, каза кметът. Улицата ще бъде затворена за 3 месеца през лятото и по нея ще се изп

Ивайло Московски и Валентин Радев откриха ремонтираната Централна гара в Пловдив

12 May 2018 15:51

Отдаването на Централна жп гара в Пловдив на концесия е един много добър пример за публично-частно партньорство, като ангажимент на концесионера е да направи инвестиции в размер на 12 милиона лева. Седем милиона лева вече са инвестирани в проекта. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски при откриването на реставрираната Централна жп гара в Пловдив. На церемонията присъства и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Ще изграждат кръгово кръстовище при входа на град Пловдив

03 April 2018 17:28

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за изграждане на кръгово кръстовище при км 14+750 на път II-86 Пловдив - Асеновград. То ще замени съществуващото триколонно кръстовище на входа на град Пловдив, при пресичането на пътя с улица „Асеновградско шосе“. С осигураването на кръгово движение с три ленти ще се повиши пътната безопасност и ще намалеят предпоставките за пътни инциденти. С изграждането на новото кръстовище ще бъде цялостно за

Строят многоетажен паркинг на мястото на ДКЦ 6 в Пловдив

29 March 2018 19:00

Нов многоетажен паркинг ще се издигне на мястото ДКЦ 6 в Пловдив. Предстои сградата на поликлиниката да бъде съборена. Общинският съвет промени статута на лечебното заведение от диагностично-консултативен - в медицински център. Общинските съветници днес гласуваха преструктуриране на поликлиниката на улица "Любен Каравелов".

Общинският съвет в Пловдив отложи решаването на казуса с Археологическия подлез

14 March 2018 21:00

Общинският съвет в Пловдив отложи решаването на казуса с концесията на Археологическия подлез. На заседанието на местния парламент се гласува да бъде съставена комисия, която да изясни правните възможности за удължаване на концесията и стопанисване на подлеза.

Повдигат жп линиите в Пловдив на естакада

12 March 2018 16:45

Има средства за повдигане на жп линиите над улиците, с което ще се реши огромен градски въпрос.

Пловдив представи проект за бившия Детмаг

08 March 2018 12:22

Община Пловдив представи техническия проект на най-новата галерия в града, която ще заеме пространството в бившия Детмаг "Снежанка".

Пловдив реновира сградата на БНБ в града

28 February 2018 14:51

До края на годината ще стартира преустройството на сградата на Българска народна банка на Малката главна улица в Пловдив.