Регионални

09 март 2018 10:37

Ромски и български младежи заедно извиха народни хора във Враца

По повод 8 март - Деня на жената, във Враца се проведе поредното събитие по Проект "Заедно срещу антициганизма”. Местният координатор Калин Диков организира в Младежкия дом танцово шоу под мотото "Заедно чрез танц”....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Врачани помагат на болно дете от града да върне мечтите, усмивката и живота си

22 July 2018 09:00

В съботния ден съученици и приятели на Инес наредиха в центъра на Враца благотворителен базар. Стотици граждани спряха да си купят книга, сувенир или да пуснат в касичките пари. Състраданието на хората се усещаше сякаш в очите им и лелята на болното дете Красимира, развълнувана от добрината им каза за MediaNews: „Трогателна е тази съпричастност към болката на Инес и нейното семейство. Вижте колко доброволци са зад щанда. Племенницата ми е прекрасно дете, но жестоката болест угаси усмивката й, диагнозата е страшна... Тази инициатива е на нашата приятелка Биляна, цялата организация за благотворителния пазар направи тя. Виждате, че и в момента идват много хора, продължават да носят разни неща за базара. Имаме подарени предмети и от други градове. Надяваме се да съберем сумата, която искат първоначално, за изследванията от клиниката ЛИВ в Турция - точно 21 750 евро. По сметката за детето добри хора са внесли, кой колкото е имал възможност и там вече са се събрали около 26 000 лева. Безкрайно благодарни сме на всички тях.”

Младежи от Холандия и Враца облагородиха заедно двора на социален център

20 July 2018 15:39

Част от екипа на Звено "Център за младежки дейности" днес взе участие в програмата на гостуващите от Холандия младежи от #WerkvakantieBulgarijeSamenDelen. В днешния ден продължи процеса по облагородяване на дворното пространство в Центъра за настаняване от семеен тип №1 - Враца, като бяха направени пейки от палети. В началото на следващата седмица екипът на центъра ще вземе участие в по-нататъшните активности в програмата, както и посещение на младежите от Холандия в младежкия център.

Променят маршрута на атракционното влакче във Враца

20 July 2018 14:20

Днес, от транспортната комисия към Община Враца, по предложение на директора на ОП „Спорт и туризъм“ – Кирил Кирков взеха решение за промяна на маршрута на атракционното влакче. Поради извършваните строително-ремонтни дейности в района на площад „Христо Ботев“ и пространството пред Община Враца, се налага промяна в маршрута на атракционното влакче. Цветната композиция ще поднови своята дейност от 21 юли /събота/. Началната спирка е площад „Македония“ /Суми/, като атракциона ще се движи до „Долна лифтена станция“ и обратно до площад „Македония“ /Суми/, където е крайната спирка.

Къща се срути върху магазин в Хайредин (ВИДЕО)

20 July 2018 13:35

Падналата сграда е необитаема от близо половин век. Вероятната причина за инцидента са пороите

Бедственото положение в област Враца се удължава

19 July 2018 18:49

Бедственото положение в трите общини от област Враца – Мизия, Хайредин и Борован, ще бъде удължено до 10 август, съобщиха за „Фокус“ от областната администрация. Това се налага, за да може да се извършат възстановителните дейности по публичната инфраструктура и хидротехническите съоръжения. Има осигурено финансиране с постановление на Министерски съвет за програмата на Областна администрация – Враца за планово почистване на речните корита. Осигурени са 14

Във Враца наградиха участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“

19 July 2018 12:00

В заседателната зала на Община Враца бяха връчени наградите на участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“. Срещата бе открита от кмета Калин Каменов, който благодари на всички ученици и учители за положения труд. „За мен е удоволствие, че тази година към инициативата се присъединиха двойно повече участници, които положиха неимоверни усилия, за да представят автентичния български дух и история. В рамките на няколко месеца показахте, че можете да сте обединени и да сте пример за своите връстници. Бъдете горди от постигнатото, развивайте го и никога не се отказвайте! Благодаря ви, днес вие сте хората, които създават история!“ – каза Каменов в приветствието си към участниците в конкурса.

Ограничават транспортирането и свободния преход на животни в област Враца

19 July 2018 11:30

Заместник областният управител Мирослав Комитски проведе извънредно заседание на Областната епизоотична комисия. Срещата е свикана във връзка с възникнали огнища на особено заразни болести по животните – Инфлуенца /грип/ по птиците и Чума по дребните преживни животни в областите Бургас и Ямбол и с цел недопускане разпространението на болестите на територията на област Враца, както и влошената епизоотична обстановка по отношение на болестта Африканска чума по свинете в Република Румъния и опасността от навлизането й на територията на нашата страна.

Врачани се преклониха пред Апостола на свободата

18 July 2018 12:17

Петя Долапчиева: „Всеки наш общ успех е сбъдната мечта на Апостола!“ „На днешния ден, преди 181 години е роден един от най-смелите герои на България, оставил светла диря в народната памет. И днес идеите му за равноправие звучат актуално. В деня на рождението на Левски е необходимо да си припомним, че подобно на него, ще се борим за демокрация и справедливост, че няма да пестим сили, за да постигнем неговите завети. Вярвам, че всеки наш общ успех, би бил негова сбъдната мечта. Поклон пред делото на Апостола на българската свобода! Да живее България!“ – с тези думи заместник-кметът Петя Долапчиева приветства присъстващите на тържественото отбелязване по случай 181-та годишнина от рождението на Васил Левски, съобщават от общинската пресслужба.

Сменят главни кранове на водопровода във Враца

18 July 2018 11:50

"Водоснабдяване и канализация" ООД - гр.Враца уведомява своите потребители, че поради наложителна смяна на главни кранове, днес 18.07.2018г. водоподаването е спряно до 17:00 ч. в района разположен между ул. "Антим I", бул. "Христо Ботев", от пл. "Христо Ботев" до Сувенирната палата и ул. "Лукашов" - от Сувенирната палата до Първа инвестиционна банка.

Пиян шофьор от Враца се опита да избяга от полицаите, задържан е

16 July 2018 10:30

Вчера в полунощ, на улица във Враца, автопатрул на Районното управление подал сигнал със стоп палка на лек автомобил Фолксваген „Голф“. От ОД МВР – Враца съобщават, че водачът не спрял и реализирал пътно-транспортно произшествие, блъскайки се в паркирана “Тойота“. Униформените установили, че „Голф”-а управлявал 23-годишният врачанин Г. Г.