Здраве

11 март 2018 11:28

Безплатни очни прегледи за глаукома в Пловдив

Кампания за безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта (вътрешно перде) организира Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги“ от 12 до 30 март 2018 г. Поводът е Световната седмица за борба с глаукомата: 11 - 17 март 2018 г. П...

източник: fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Модерна лаборатория заработи в комплексния онкологичен център в Пловдив

05 June 2018 13:15

Модерна патологична лаборатория заработи в Комплексния онкологичен център в Пловдив. Благодарение на новата апаратура, която е на европейско ниво, изследванията за съмнение за злокачествени заболявания стават за по-кратно време и са по-точни. Повече вижте в следващия репортажа на Антоанета Чакандракова.

АГ-болницата във Варна получи респираторен апарат с пари от пластмасови капачки

04 June 2018 20:34

Нова апаратура получи АГ-болницата във Варна. Тя е дарение от сдружение "Аз вярвам и помагам" като парите са събрани от предаването на пластмасови капачки за рециклиране.

„Болница за плюшени мечета" помага на децата да преодолеят страха от лекари

22 May 2018 07:40

Студенти по медицина от Варна и Стара Загора организираха „Болница за плюшени мечета" във Велико Търново. Инициативата е част от международен проект, целящ да помогне на децата да преодолеят страха от лекарите. По време на кампанията в старата столица малчуганите се запознаха отблизо с лекарската професия, като лекуваха играчките си с помощта на различни специалисти и влязоха в ролята на техни медицински асистенти.

За първи път в Русе изградиха музикална детска площадка за малки пациенти

17 May 2018 11:00

За първи път в Русе изградиха музикална детска площадка. Интерактивният кът е в двора на университетската болница и е предназначен за най-малките пациенти. А целта е с помощта на музиката те да върнат усмивките си и да оздравеят по-бързо.

Детското отделение на болницата в Сандански отново работи

15 May 2018 08:00

Отделението по детски болести в МБАЛ "Югозападна" град Сандански отново започна да приема деца за болнично лечение. За малките пациенти ще се грижат трима педиатри, с които бе подписан договор в края на миналия месец, след като заради недостатъчен брой лекари отделението спря да лекува пациенти преди два месеца.Вижте репортажа на Станислава Христова и Иван Терзиев.

Откриха нарушения в столичната болница "Св. Екатерина", в която почина пациентка

02 May 2018 17:04

Проверка, извършена съвместно от НЗОК и Столичната здравносигурителна каса в болница "Св. Екатерина", е показала нарушения. Това съобщиха от пресслужбата на НЗОК. Проверката е била извършена заради случай на починала пациентка.

НЗОК установи нарушения в случая с жената, починала заради липса на аортна клапа

28 April 2018 13:33

"Столичната здравно-осигурителна каса извърши проверка на 26 и 27 април съвместно с експерти от НЗОК. При проверката се установи, че пациентката има три пролежавания в болницата, първото е от 27 до 30 март, второто е от 30 март до 2 април, и третата хоспитализация е на 21 април, когато пациентката почива. При проверката са констатирани нарушения. Най-сериозното нарушение е, че ехо-кардиографията е извършена от лекари без специалност." Това обясни за Нова телевизия Оля Василева, контрол

Децата във Враца останаха без медицинска помощ

27 April 2018 08:52

Родители на пациенти пък създадоха група в социалните мрежи, за да могат с общи усилия и средства да транспортират децата си до близко населено място

Държавата върви към ограничение на парите от НЗОК за болниците

24 April 2018 17:00

След като по времето на предишното правителство на Бойко Борисов тогавашният здравен министър Петър Москов не успя в намерението си да бъде приета Национална здравна карта, която да е основата на това с кои болници НЗОК ще сключва договори и с кои няма, сега официално стартира втори опит. Вече е публикуван за обществено обсъждане проект на картата и становище за бъдещо решение на правителството. Съгласно предложението, Националната здравна карта ще е документът, на чиято база НЗОК сключва индив

Редица нарушения в Спешните отделения на болници в страната

22 April 2018 12:03

За миналата година инспекторите от Медицинския одит са установили пациенти, които не са получавали качествена грижа, а в други случаи са плащали за безплатни услуги. В много от Спешните отделения е отчетен ръст на пациенти, които не са успели да се свържат с личния си лекар.