Образование и семейство

12 март 2018 08:52

Какви мерки взе ръководство на 119-о училище в София срещу агресията?

Вече месец пощенска кутия събира сигналите за агресия в столичното 119-о училище. На нея пише: "Ако се притесняваш да говориш, напиши го!". В пряко включване от там дискутирахме темата за насилието и агресията сред учениците. Какви мерки взе училищно...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Прокурори и ученици излязоха заедно на футболния терен

20 March 2018 09:35

Прокурори и ученици излязоха заедно на футболния терен. Събра ги инициативата на Окръжната прокуратура Шумен "Заедно можем". Тя е един възможен път за справяне с противообществените прояви на подрастващите без назидателен тон, а с игра. Магистратите показаха, че срещите с тях могат да бъдат и извън съдебната зала.

Детски психолози препоръчват карaте срещу агресията при подрастващите

25 February 2018 09:00

Като превенция на агресията сред подрастващите все повече детски психолози съветват децата да прекарват повече време в залите вместо пред компютъра. Източните бойни изкуства са един от подходящите спортове, които дават възможност на децата не само да изразходват енергия, но и да се учат на толерантност.

Нападение пред дискотека прати ученик в реанимация

21 February 2018 15:41

Пострадалият младеж се нуждае от кръв нулева отрицателна

Психолозите говорят: как да разпознаем, ако децата са станали жертва на насилие?

11 February 2018 08:31

Промяна в поведението и обичайните навици на децата. Това са двата най-сигурни признака, които родителите могат да разпознаят, ако на отрочетата им се случва нещо нередно, за което не споделят, твърдят психолозите. Какви още са признаците, които могат да насочат вниманието на родителите към това, че децата им са се превърнали в жертва на насилие, вижте съветите на психолозите в репортажа на Тереза Ставрева и оператора Борис Сотиров.

Протести срещу агресията в учебни заведения ще има през целия февруари

10 February 2018 18:00

Целият месец февруари ще бъде под серията от протести „Не на насилието в детски градини и училища“. Това каза Васил Николов – председател на Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система и организатор на протестите „Не на насилието в детски градини и училища“, предаде "Фокус". „Утре имаме още 3 протеста – във Варна, Плевен и Пазарджик. Във Варна и Пазарджик са от 11.30 часа, а в Пле

Всяко четвърто дете отива на училище със страх

08 February 2018 16:45

"Всяко четвърто дете в България отива всяка сутрин на училище със страха и напрежението, че може да му се случи нещо." Това заяви психологът Иван Игов във връзка със случаите на агресия и насилие от страна на младежи и мерките за справяне с проблема. "Хубавата новина е, че всъщност ние ставаме по-чувствителни към тези теми. Статистиката показва, че в последните 5-6 години нещата не са се променили. Но лошата новина е, че остават в много висок процент. Тормозът, който е висшата ф

В столичното 119-о училище борят насилието с кутия за сигнали

08 February 2018 07:31

В столичното 119 СУ "Академик Михаил Арнаудов" наскоро поставиха кутия за оплаквания от насилие. В "Денят започва" по темата говориха ученици, директорът Диян Стаматов и училищният психолог Мария Михайлова.

18-годишен в болница след сбиване в училище

07 February 2018 17:23

18-годишно момче е настанено в болница "Света Анна" във Варна с фрактура на челюстта. Той е пострадал при сбиване в двора на варненско училище. Няма опасност за живота му, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал във вторник. Униформените са установили, че тийнейджърът е удрян от непълнолетно момче от Варна, което е било задържано за 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство....

Арестуваха 2 момчета за бруталния побой над връстник

07 February 2018 12:41

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Русе са установили и задържали две момчета за бруталния побой над ученик в крайдунавския град.

Жена от Дупница е с опасност за живота след нападение от непълнолетен

03 February 2018 14:41

46-годишна жена от Дупница е с опасност за живота, след като е била нападната от 15-годишно момче. Това съобщиха от ОДМВР – Кюстендил. Инцидентът е станал около 22.30 часа в кв. „Горна махала“.