Здраве

12 март 2018 15:46

Стартира първата интернет платформа за онкоболни у нас

Целите на фондацията са да намали смъртността от ракови заболявания като промени нагласите на общественото...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Онкоболни от Пловдив са с ограничен достъп до иновативно лечение

19 March 2018 19:49

Раковоболни пациенти от Пловдив са ограничени във възможността да се лекуват с иновативни средства. Причината е, че Комплексният онкологичен център в града няма правомощията да предписва подобни терапии.

​Ученици от Пловдив изработват перуки за онкоболни жени

12 March 2018 07:46

Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив изработват перуки за онкоболни жени. Първата от тях е готова и вече радва своя притежател.

Един от най-изтъкнатите онколози у нас проф.Иван Черноземски празнува юбилей

20 February 2018 21:30

85-годишен юбилей на един от най-изтъкнатите онколози у нас отбелязаха в Онкологичната болница в София. Проф. Иван Черноземски има огромен принос в развитието на онколечението и водеща роля в организацията на националната онкологична мрежа у нас. Той е бил министър на здравеопазването и национален консултант по онкология.

Русенка с онкологично заболяване не може да си намери личен лекар​

04 February 2018 19:48

Русенка с онкологично заболяване се оказа в безизходица - въпреки че е здравноосигурена, не може да се запише при личен лекар, след като досегашният ѝ лекар е починал. Всички, които е потърсила, са ѝ отказали. От Здравната каса в Русе обясниха, че има недостиг на общопрактикуващи лекари - от началото на годината броят им е намалял с още трима. И единственото, което могат да направят, е да предоставят на жената списък с медиците, които имат договор с касата, защото изборът и на двете страни е личен.

Зам.-министър увери, че ще има лекарства за онкоболните

02 February 2018 07:53

"Лекарства за онкоболни пациенти няма да липсват", заяви зам.-министърът на здравеопазването Жени Начева. Тя е категорична, че от 26 нови медикамента нови правила се въвеждат за 13 от тях, които ще се прилагат в най-добрите лечебни заведения. "Така се дава повече шанс на пациентите да получат висококачествено здравеопазване", допълни още тя за bTV. По думите ѝ "планът за лечебните заведения, дали са държавни или общински, е да имат единни правила за финансово управлени

Ръцете, които дават живот. 10 години от първата операция на робота "Да Винчи"

30 January 2018 09:10

Повече от 1200 операции за 10 години. Това е равмосметката от работата на роботът "Да Винчи" у нас. Близо 1/2 от интервенциите са извършени на жени, диагностицирани с карцином на маточната шийка. Десетилетие след първата операция за Източна Европа, извършена в Плевен, екипът ни се срещна с една от жените, които първи са се подложили на интервенцията. За чудото "ръцете на Да Винчи" и какво е да живееш втори живот, разказват Тереза Ставрева и операторът Мария Балканска в следващото видео.

Проф. Григор Горчев: Расте броят на онкоболни млади жени

30 January 2018 08:13

Расте броят на онкоболните и то млади жени, каза проф. Григор Горчев в студиото на "Денят започва". Според него една от възможните причини е, че няма строго определени критерии за профилактична помощ в България.

И Онкологичният център в Русе иска по-високи цени на клиничните пътеки

26 January 2018 20:30

Комплексният онкологичен център в Русе също като общинските и многопрофилните болници настоява за увеличаване на цените на клиничните пътеки. Освен това центърът, който влиза в графа „други лечебни заведения”, трудно кандидатства самостоятелно за капиталови ремонти, а пред здравното заведение стои предизвикателството да ремонтира хирургично-оперативния си блок, за което са му необходими над 1 милион лева.

Откриха ​"Център за пациента" в столичната специализирана болница по онкология

24 January 2018 22:03

"Център за пациента" беше открит в столичната специализирана болница по онкология. В него онкоболните и близките им могат да получат безплатна емоционална и психологическа подкрепа по време на лечението.

Безплатни прегледи за рак в Пазарджик

23 January 2018 06:21

Сдружение за онкоболни и приятели” в Пазарджик се присъединява към Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка и инициира безплатни прегледи, съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик Мария Чергарова, председател на Сдружението. Прегледите ще се състоят в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в Пазарджик на ул. „Александър Стамболийски” 16 на 23 януари. Те ще се извършват от 13.30 часа х