Образование и семейство

13 март 2018 12:38

Какви заплахи дебнат децата в интернет и други въпроси за родители

Родителски форум за детска онлайн безопасност събира експерти и родители на едно място...

източник: www.vesti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Белгия забраняват със закон социалните мрежи за деца до 13 години

19 March 2018 10:42

От май в Белгия влиза в сила закон, според който в социалните мрежи ще имат право на профил само навършилите 13 години, съобщават местни медии.

Знаят ли родителите кой дебне децата им в мрежата?

19 March 2018 08:19

Възрастовата граница, на която децата започват да влизат в интернет, непрекъснато пада.

Всяко трето дете в България е общувало онлайн с непознат

17 March 2018 16:37

21 % от децата са споделили, че са получавали съобщения със сексуални намеци в дигиталното пространство

Началникът на "Компютърни престъпления" поиска регистър на педофилите

17 March 2018 14:15

Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде създаден регистър на педофилите, защото в момента излежават конкретна присъда лишаване от свобода и след като я излежат - органите на реда не знаят къде работят и какво правят. В другите държави това се следи и е изрично вписано къде работят, за да не може да продължават да експлоатират сексуално деца. Това становище изрази Явор Колев, който е началник на отдел „Компютърни престъпления” към ГДБОП- МВР на родите

Ново приложение за безопасен интернет за деца

14 March 2018 07:35

Ново мобилно приложение дава възможност не само за бърза връзка с консултант при онлайн проблем на децата, но и за проверка на уменията да се пазят в интернет. То съчетава полезното със забавното. Съветите са придружени с викторина, а колкото повече деца инсталират приложението, толкова по-бързо то ще се разпространи.

Експерт: 13-15 г. е най-рисковата възраст в интернет

26 February 2018 10:24

Най-рисковата възраст в използването на интернет е между 13 и 15 г, смята Георги Апостолов, координатор в Центъра за безопасен интернет.

Обучават деца от Варна как да сърфират безопасно в интернет

26 February 2018 07:10

Повече от 50 деца на възраст между 7 и 13 години от Варна и региона участваха в кампанията на Държавната агенция "Електронно управление" на тема "Няма да ме хакнат". Какво са бисквитките, фишинга и къде дебнат хакерите, бяха сред темите, за които, под формата на забавна лекция, им разказаха експертите на агенцията.

Професионално обучение за трафика на деца чрез Интернет ще се проведе в Бургас

19 February 2018 12:32

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас организира обучение на тема: "Предизвикателства по противодействие на детската сексуална експлоатация и трафика на деца чрез Интернет". Обучението ще се съсредоточи върху това кои са начините и кои са източниците на заплаха в съвременния свят - социалните мрежи, сайтовете за запознанства и др. Децата и непълнолетните са особено уязвима група за попадане в ситуация на трафик на хора чрез Интернет поради достъпността на мрежата, анони

Как да разпознаем заплахите в интернет?

11 February 2018 08:48

Темата за безопасния интернет става все по-важна, тъй като случаите на различни заплахи - включително и към деца, зачестяват. Тези дни технологични компании и експерти отправиха призив за "За по-чист и по-сигурен" интернет. А ученици се обучават да разпознават заплахи във виртуалното пространство и да сигнализират за тях.

Агенцията за закрила на детето инициира Седмица на дигиталната грамотност

08 February 2018 20:41

Тя ще продължи до 16-и февруари. Всяка година все повече деца стават жертви в социалните мрежи. В 15 града в страната са организирани тематични събития, за да се информират младите хора за опасностите, които ги дебнат в мрежата. Като част от инициативата е и излъчването на филма на журналиста от БНТ Надя Обретенова - „Кой е срещу теб в мрежата?“Началото беше днес с представяне на филма пред ученици от 11-то основно училище „Елин Пелин“ в Перник.