Регионални

13 март 2018 15:14

Ден на отворените врати в Русенския университет

Русенският университет обявява на 20 март тази година "Ден на отворените врати" за кандидат-студенти и техните родители, съобщиха от висшето училище....

източник: ruse.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Вой на сирени стресна русенци

07 March 2018 15:13

Вой на сирени за въздушна опасност стресна около 10 часа гражданите в крайречната зона на Русе, сигнализираха от квартала.

Един от замърсителите в Русе взема нови мерки срещу мръсния въздух

07 March 2018 12:53

Един от основните замърсители на въздуха в Русе – заводът за автомобилни части "Монтюпе", ще постави биофилтри, за да предотврати изпускането на вредни емисии в атмосферата. Това е част от краткосрочната и дългосрочната програми на завода за решение на екологичните проблеми, съобщи директорът на РИОСВ-Русе Любомир Атанасов, предаде БГНЕС. Филтрите ще имат задачата да улавят всички емисии в работната среда, за да не се излизат неорганизирано във въздуха. Работи се те да бъдат

„Топлофикация-Русе” предлага цените на парното да останат непроменени

06 March 2018 20:17

„Топлофикация-Русе” реши да не увеличава цената на парното и топлата вода. Дружеството иска да запази сега действащите стойности на топлинната енергия, за да не натовари допълнително потребителите през следващия отоплителен сезон от 1 юли тази година до 30 юни 2019-а. Тези цени обаче трябва да бъдат утвърдени от Комисията по енергийно и водно регулиране.

Зимни пързалки зарадваха децата в Русе

04 March 2018 19:33

В Южна Българи и София снегът вече се стопи, но в северната част на страната студът продължава да създава проблеми. Заради поледица тази сутрин за повече от 3 часа беше спряно движението на всички автомобили по републиканските пътища в област Силистра, както и по пътя в посока Русе. Леденият дъжд предизвика обледяване и на русенските улиците. Зимата обаче показа и добрата си страна – детски смях от сутринта огласява пързалките, които се появиха на много места в Русе и района.

​Ателие за мартеници отново отвори врати в Екомузея в Русе

26 February 2018 07:15

Тази година идеята е по-необичайна - малки и големи могат да си посадят мартенички в саксия или в градината и те да „разцъфнат" и „оживеят".

Протест в Русе срещу насилието над деца в детските градини и училища

25 February 2018 12:30

Родители от Русе излязоха на протест срещу насилието над деца в детските градини и училищата. Това е последният от серията протести, които подкрепят исканията на Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система, внесени в Народно събрание през септември 2017-а година. Вижте повече в прякото включване на репортера Ива Колева.

Христо Белоев отново стана ректор на Русенския университет

20 February 2018 17:47

Чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев бе избран днес за ректор на Русенския университет. Това съобщиха от висшето училище.

Протест за чист въздух в Русе

19 February 2018 20:40

Русенци отново излязоха на протест за чистотата на въздуха. Недоволството на хората е, че отговорните институции не взимат мерки и с години неглижират проблема със замърсения въздух над дунавския град. Те настояват Министерството на околната среда и водите да изпрати мобилна станция в града, която ежедневно и денонощно да измерва състава на въздухa. Също така искат да бъде извършена пълна проверка на съответствието между издадените комплексни разрешителни и реализираните производства на всички промишлени предприятия в града, които са сочени за евентуални замърсители.

Русенци вече се преориентират към употребата на екологични горива за отопление

18 February 2018 08:20

В последните години русенци постепенно се преориентират към употребата на екологични продукти за отопление. Наблюденията са на собственици на фирми-доставчици на различни видове горива. Те отчитат спад на потреблението през този сезон, заради по-меката зима.

Удължават срока за ученически конкурс в Русе

16 February 2018 13:22

Фондация „Бряг” удължава срока за подаване на материалите в Общоградския ученически конкурс „Добрата новина в моето училище, моя квартал, моя град“ до 5 март.