Регионални

13 март 2018 15:14

Ден на отворените врати в Русенския университет

Русенският университет обявява на 20 март тази година "Ден на отворените врати" за кандидат-студенти и техните родители, съобщиха от висшето училище....

източник: ruse.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Игнат Канев връчи стипендии на студенти от Русенския университет

21 September 2018 18:13

Канадският строителен предприемач с русенски корени Игнат Канев връчи на четирима изявени студенти от Русенския университет първите международни стипендии „Игнат Канев". Самият Канев беше удостоен с приза „Будител на годината" за неговата подкрепа за обновяване на материалната база в университета и финансовата му помощ към студентите.

Кампания по събиране на опасни отпадъци се организира в Русе

19 September 2018 10:09

Кампания по събиране на опасни отпадъци от домакинствата и последващото им третиране се организира днес и утре в Русе. Това съобщиха от общинската управа в града.

Заради ремонт на училище над 600 ученици отиват в ​Английската гимназия в Русе

16 September 2018 17:38

Английската гимназия в Русе ще приеме повече от 600 ученици от училище „Христо Ботев”, което е затворено за ремонт. Заедно с техните възпитаници децата ще станат над 1000 и ще учат на двусменен режим. За да се осигури нормален образователен процес, часовете ще бъдат по 40 минути, а първият ще започва в 7,30 часа.

В Русе заработи апарат за измерване концентрацията на миришещи вещества

14 September 2018 22:20

Министърът на околната среда и водите Нено Димов представи в Русе нова - първа по рода си у нас апаратура за измерване концентрацията на интензивно миришещи вещества.

Дреха на света Петка е изложена за поклонение в русенския храм "Света Троица"

11 September 2018 22:40

Дреха на Света Петка е изложена за поклонение в катедралния храм „Света Троица" в Русе. Светинята беше донесена от Букурещ от русенския митрополит Наум и ще остане в града до 15 септември.

Жители на Мартен блокираха пътя Русе-Силистра заради проблем с електричеството

10 September 2018 22:08

Жители на град Мартен излязоха тази вечер на протест заради проблем от години с електроснабдяването. В знак на недоволство те блокираха за половин част главния път Русе-Силистра.

В Русе настояват за институция, която се грижи за почистването на речните корита

10 September 2018 10:57

Да се определи държавна институция, която единствена да носи отговорност и да получава финансиране за почистването на речните коритa. Затова настояват областни управители. В момента за това отговарят най-малко четири структури, чиято работа се оказва неефективна поради липса на средства. Предложението се обсъжда в Mинистерския съвет.

Рибен фестивал в русенското село Бръшлен

08 September 2018 12:40

Рибен фестивал се провежда за четвърта поредна година в русенското село Бръшлен. От ранна сутрин жителите на селото започнаха приготовленията за най-любимия в района празник за годината - Рибния фест. Навсякъде вкусно ухае на рибена чорба и на рибни специалитети. Програмата е пълна с най-различни изненади за гостите на събитието. Вижте повече подробности от кмета на село Бръшлен Димчо Петров.

Екоинспектори и гранична полиция засякоха замърсяване на въздуха в Русе

07 September 2018 20:44

Екоинспектори и гранична полиция засякоха замърсяване на въздуха в Русе с термокамери. Те са установили изпускане на емисии от вредни вещества от завода за автомобилни части „Монтюпе“.

Огромен интерес към педагогическите специалности в Русенския университет

04 September 2018 12:43

Засилен интерес към специалностите, които осигуряват работа в образователната сфера. Това е една от изненадите в тазгодишния прием в Русенския университет. Още на първо класиране са се заели местата по държавна поръчка за специалности, които подготвят учители.