Регионални

13 март 2018 16:50

МЗХГ: Няма опасност за инфраструктурата в района на село Иново

Спешни аварийно-възстановителни дейности, свързани с насипване на земни маси, бяха изпълнени на компрометирания участък на дигата до моста при село Иново, Област Видин. По този начин предприетите действия дават основание в достатъчна степен за защита...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Само 26 от над 130-те пострадали от наводнението в Роман са получили помощ

21 September 2018 15:00

Жители на Роман са се оплакали за липса на социална помощ след опустошителното наводнение в края на юни. За установяване на щетите от наводнението са посетени над 130 имота, но само за 26 е отпусната еднократна помощ от 375 лева, съобщиха от bTV.

Наводнени къщи и отнесен асфалт след бурята в Горна Оряховица

18 August 2018 17:50

Десетки наводнени жилища в Горна Оряховица след проливния дъжд вчера. Пороят и силният вятър нанесоха поражения и на покрива на кметството в село Джулюница, съобщава bTV. Бурята бързо е превърнала улиците в реки и е нанесла сериозни щети на инфраструктурата. В Горна Оряховица водата заляла дворове, мазета и приземни етажи в ниската част на града. Пострадали няма, но наводнените домакинства още се борят със щетите. „Основните щети са по инфраструктурата - нанесена кал, на места има леко изронен асфалт, има паднали дървета, за които сме получили сигнали. В момента се работи вече по отстраняването на тези дървета“, посочи Николай Георгиев, заместник-кмет на община Горна Оряховица.

Описват щетите след пороя в Горна Оряховица

18 August 2018 11:36

Започват огледите на щетите в Горна Оряховица след поройния дъжд от снощи. Наводнени бяха улици, а на места водата отнесе асфалтова настилка и част от покриви. Пожарникарите отводниха 10 къщи в ниските части на града. Няма излезли от коритата си реки. Възстановено е електрозахранването на засегнатите села.

Порой заля Велико Търново и региона, няколко села са без ток

17 August 2018 22:24

Порой се изля по улиците над Велико Търново тази вечер. За по-малко от час силният дъжд предизвика задръствания на възлови кръстовища. В няколко села около града е спрял токът. Дъждът нанесе сериозни поражения и в Горна Оряховица, където екипи на пожарната отводняваха залети къщи.

Отмениха бедственото положение в общините Мизия, Хайредин и Борован

11 August 2018 08:10

От днес се отменя бедственото положение в три врачански общини - Мизия, Хайредин и Борован, предаде БНР. То беше обявено преди месец, за да се осигури безопасното възстановяване след поройните дъждове. Възстановяването в Мизия след пороите миналия месец продължава. Все още се извозват кални наноси и се извършват дейности по изцяло новото изграждане на трите напълно разрушени улици. Общият размер на щетите в Мизия е близо 2 млн. лева. Продължава възстановяването и на язовир "Рогозен"

Наградиха пожарникар от Враца за действията при наводнението в Роман

08 August 2018 14:00

Главен комисар Николай Николов беше днес във Враца, за да награди главен инспектор Кирил Василев - началник на сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в РДПБЗН Враца с Почетен знак на МВР - III степен за действията му при последните наводнения в Роман. Наградата „Почетен знак на МВР - III степен“ е най-престижното отличие, което може да бъде връчено в системата на Министерство на вътрешните работи. Гл. инспектор Василев благодари за оказаната му чест и добави, че тази награда е не само огромно признание и отплата за работата му в системата, но и негово задължение.

Щети за десетки милиони по пътната мрежа след дъждовете

07 August 2018 11:54

Щети за десетки милиони левове са нанесени на републиканската пътна мрежа след поройните дъждове през последните 2 месеца. Информацията бе споделена пред журналисти от регионалният министър Николай Нанков. „Ако трябва да направим анализ на всички увредени пътни участъци от Републиканската пътна мрежа за последните 2 месеца говорим за няколко десетки милиона лева. Само в Тетевенско общинската и държавната инфраструктура, увредена от дъждовете, без тези от последната седмица, са на 6 млн. лева. Самото свлачище при Тикале в Смолянско ни е над 7 млн. лева“, заяви Нанков, цитиран от агенция "Фокус". „Първоначално средствата, които бяха отпуснати са в рамките на около 500 000 лева за първоначалните щети и аварийното укрепване. Всичко друго е публикувано и всичко като поражения ще бъде отчетено от комисията“, допълни още той.

Бедственото положение в Куклен, Садово и Родопи остава още пет дни

03 August 2018 21:17

Бедственото положение в общините Куклен, Садово и Родопи в Пловдивска област ще остане в сила още пет дни. Дигата на река Чая бе укрепена в района на Катуница, където бяха залети земеделски площи за втори път в рамките на месец. Пада и нивото на реката, а прогнозите сочат, че няма да има дъждове в следващите дни. Щетите на стопаните ще бъдат установявани тепърва. От "Напоителни системи" уточниха, че около 3 километра е участъкът от дигата, който трябва да се обнови. Наложително е да

Възстановиха дигата на река Чая, унищожени са декари земеделска реколта

03 August 2018 17:28

Скъсаната дига на река Чая, която заля декари обработваема земя в община Садово, е възстановена. Времето е сухо и надеждите са водата бързо да се поеме от старите канали. Стопаните в района обаче са притеснени, защото след оттеглянето на водата се очакват масови болести по насажденията. Дигата на реката е стара и често се къса.

4 години от опустошителното наводнение в Мизия

03 August 2018 16:17

Четири години след голямото наводнение в Мизия хората още не могат да се съвземат от опустошителното бедствие. В началото на август 2014-та река Скът излезе от коритото си след поройните дъждове и остави под вода за две седмици 1200 къщи и обществени сгради в Мизия и село Крушовица. Стихията събори десетки домове, а още над 100 бяха обявени за опасни и разрушени по-късно.