Регионални

13 март 2018 17:51

Активизира се свлачище край Пиргово

Свлачище заструпа пътя за помпената станция на Напоителни системи и кладенеца на ВиК в района на русенското село Пиргово и ограничи достъпа до тях....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Свлачище в родопското село Плетена се активизира заради проливните дъждове

20 March 2018 12:15

Свлачище в родопското село Плетена се активизира заради проливните дъждове през последните дни. Заради движението на земните маси, къщите в района продължават да се напукват и да застрашават живота на хората. 1 милион и 400 хиляди лева са необходими за укрепване на опасния участък. От Община Сатовча очакват сумата да бъде потвърдена от министъра на регионалното развитие, за да започнат укрепителни дейности.

Пускат заобиколен път заради свлачището Смолян-Мадан

20 March 2018 10:50

При добри метеорологични условия следващата седмица ще бъде пуснат обходен път през село Влахи, който да обезпечи трафика в района. Това съобщи председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов по повод свлачището Смолян-Мадан. Пътят ще бъде заобиколен с не повече от 700 метра, ще бъде пробит и отворен утре, и асфалтиран в рамките на седмица. Атанасов каза още, че едно евентуално обезопасяване на всички рискови зони в Родопите би струвало на държавата около мили

Свлачище затвори едната лента на пътя за Рилския манастир

19 March 2018 12:22

40 куб. метра скали се свлякоха върху едната лента на пътя град Рила-Рилски манастир. Аварийни екипи обаче реагираха бързо и почистиха участъка. Срутването е станало тази сутрин преди 10 ч., уведомена е пътноподдържащата фирма, която започна разчистването му с фадрома и към обяд то вече бе почистено. Свляклата се скална маса е на 4 км преди Светата Рилска обител, веднага след разклона за Илийна река. Свляклата се скална маса бе затворила лентата откъм ската или тази в посока град Рила. Сп

Очаква се експертният доклад за пътя Смолян - Мадан

19 March 2018 08:55

Днес се очаква да излезе докладът на експертната комисия, която трябва да излезе със становище за пътя Смолян - Мадан. Голям екип от геолози, инженери и представители на различни институции миналата седмица започнаха оглед на свлачището, затворило пътя. Задачата е да бъде направена оценка на действащите свлачищни процеси и да се набележат мерки за укрепване.

Над 7-8 милиона лева ще струва укрепването на свлачището на пътя Мадан-Смолян

15 March 2018 10:43

Минимум 7-8 милиона лева ще струва укрепването на свлачището, което затвори пътя Мадан-Смолян. Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който днес беше в района, където се срути скалната маса. На място експертите, извършили вчера оглед на свлачището, го запознаха със заключенията си. Основната препоръка е пътят да не се разчиства, защото свлачището все още е активно. Предвиждат се укрепителни дейности.

Николай Нанков ще инспектира срутището в района на село Тикале

15 March 2018 06:30

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще инспектира срутището в района на село Тикале. От дни пътят Смолян - Мадан е затворен както за автомобили, така и за пешеходци.

Свлачище заплашва да събори къщи в търновско село

14 March 2018 19:54

След обилните дъждове и снеготопенето огромно свлачище се активизира във великотърновското село Калайджии и прекъсна основния път. Тоновете земни маси продължават да се срутват и обхващат все по-голяма територия, която вече се простира на площ от 50 декара, като за няколко дни асфалтът на пътя е пропаднал с повече от три метра. Има опасност свлачището да затрупа къщите на част от селото.

Ново свлачище в Търговищко

14 March 2018 06:35

Ново свлачище тръгна по пътя за търговищкото село Александрово и ограничава движението в едното платно към три села. Интензивното снеготопене е отцепило ската до самия асфалт по протежение на 30 метра. От Областното пътно управление спешно са изпратили искане до АПИ за финансиране на укрепителни и ремонтни дейности.

Геолози започват проучване на свлачището на пътя Смолян - Мадан

14 March 2018 06:25

Свлачище на пътя Смолян - Мадан продължава да е много опасно и активно. Разчистването в момента е невъзможно заради опасност от нови срутвания. Надеждите са до 10 дни да бъде подготвен алтернативен маршрут.

Свлачища спряха движението и нанесоха щети в няколко населени места

13 March 2018 12:05

Свлачището на пътя Смолян - Мадан е много опасно и активно. Пътят остава затворен и за автомобили, и за пешеходци. Свлачище се активира в района на русенското село Пиргово.