Регионални

13 март 2018 17:51

Активизира се свлачище край Пиргово

Свлачище заструпа пътя за помпената станция на Напоителни системи и кладенеца на ВиК в района на русенското село Пиргово и ограничи достъпа до тях....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Пускат частично движението край срутището при Тикале по пътя Смолян - Мадан

16 September 2018 10:27

Днес в 16 ч. в една лента ще бъде пуснато движението край срутището при Тикале на пътя Смолян - Мадан, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

Пускат по график пътя Смолян-Мадан през най-голямото срутище

13 September 2018 10:58

По график ще бъде пуснат пътят през най-голямото срутище между Смолян и Мадан. Това реши 17-членна работна група от експерти днес, ръководена от проф. д-р Стефчо Стойнев и с участието на инж. Михаил Рашков – шеф на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ. Всички моторни превозни средства през блокирания от месец март насам участък ще се пропускат сутрин от 6,30 до 9 часа, на обед от 12 до 13 часа и следобед от 16,30 до 18,30 часа. Решението влиза в си

Аварийно за голямото срутище между Смолян и Мадан трябват 1,1 млн. лв, а за обход - 2,5 млн. лв.

06 September 2018 18:00

Възложените неотложни аварийни мероприятия по голямото срутище между Смолян и Мадан са на стойност 1 145 991 лв. Изграденият временен обходен път през Влахово възлиза на 2 530 000 лв. Това стана ясно от изявлението на регионалния министър в оставка Николай Нанков в отговор на въпроси, зададени от депутата Хайри Садъков (ДПС). "Временната мярка за преминаване е някакво решение, но не е това, което очакват всички. Това е решение към онзи момент. Много е важно да имаме ясни срокове за дългоср

Свлачище застрашава движението на прохода "Шипка"

05 September 2018 10:29

Свлачището на прохода "Шипка" продължава да се разраства. Директорът на областно пътно управление в Стара Загора Илия Златев, заяви, че от средата на следващата седмица започва ремонт на проблемните участъци в прохода. За ремонта проходът няма да бъде затварян. Ако все пак се наложи, обходен маршрут ще бъде през панорамния път Шипка – Бузлуджа. Автоекспертът Иван Чакъров предупреди, че ако не започне спешен ремонт с настъпващия есенно-зимен сезон ще се стигне до тежки инциденти.

Започват огледи на свлачището, което затвори част от пътя към плаж "Кабакум"

05 September 2018 06:35

Започват огледи на свлачището, което вчера затвори част от пътя към плажа "Кабакум" във Варна и предизвика водопроводна авария. Засегнати са необитаеми имоти. Пропадналият участък се намира в непосредствена близост до пътя, който също може да бъде засегнат от свлачището, ако то не бъде овладяно.

Свлачище затвори част от пътя, който води към плаж "Кабакум" във Варна

04 September 2018 21:30

По първоначална информация причината е водопроводна авария, но според шефа на ВиК Варна Валентин Вълканов, пропадането на земните маси в района е скъсало водопровода. Движението на автомобили в засегнатия участък е затруднено.

Падащи камъни обърнаха лек автомобил в Кресненското дефиле

04 September 2018 17:55

Падащи камъни обърнаха лек автомобил на главен път Е-79 в Кресненското дефиле. Към 16.10 часа, малко след Кресненските ханчета, от десния скат падат камъни. Водачът на служебен автомобил на фирма „Агромах” при опита да избегне камъните, прави рязка маневра и автомобилът се преобръща по таван. Водачът има рани по ръцете, превързан е на място. Журналистически екип на бТВ му е оказал помощ. Не е викана линейка. Движението в района е отцепено и се извършва в едната лента. Траф

Опасност от падащи камъни при Кресненското дефиле

04 September 2018 08:50

Повишена е опасността от падащи камъни в района на Кресненското дефиле и прохода Предел. Нормално интензивно е движението по главен път Е-79 и АМ „Струма“ в участъка от областта. Това каза дежурният служител в Областно пътно управление-Благоевград. Няма ремонтни дейности на територията на Благоевград и региона. От Областно пътно управление-Благоевград отправят апел към водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно, съобразявайки се с пътната обстановка и спазвайки дистанция.

Свлачище блокира пътя за Боровец

30 August 2018 08:30

От Пътната агенция призоваха шофьорите да се съобразят с поставените знаци за ограничение на скоростта

Алпинисти обрушват скалата на пътя за Рилския манастир

21 August 2018 16:48

Алпинисти обрушват скалата при 27-ми км на път III-107 Рила - Рилски манастир. Автомобилният трафик се спира за определени интервали, за да се осигури безопасното извършване на работите. Укрепителните дейности няма да се извършват в петък и в почивните дни.