Регионални

13 март 2018 18:39

Одобриха плана за разширяване на рибарския порт в Созопол

МРРБ одобри подробния устройствен план за разширение на рибарското пристанище в Созопол....

източник: burgas.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Служителите на ИАРА вече могат да задържат рибари-нарушители

20 June 2018 16:32

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вече имат право да задържат нарушители при установяване на незаконно деяние. Те ще могат да използват физическа сила и помощни средства след предупреждение, записващи и заснемащи технически средства, както и моторни превозни средства със специален режим на движение. Това стана възможно, след като народните представители приеха окончателно промените в Закона за рибарството и аквакултурите.

Рибари блокират днес редица европейски пристанища в знак на протест

18 June 2018 09:34

Неправителствени организации и рибари, привърженици на традиционните методи на улов в редица страни, сред които Франция, Германия и Холандия, ще блокират днес пристанища, за да протестират срещу електрическия риболов. Според тях той унищожава морската среда и заплашва икономическото им оцеляване, предаде Франс прес, позовавайки се на комюнике на неправителствената организация Блум.

Отпада забраната за улов на калкан

16 June 2018 01:30

От днес отпада забраната за риболов в рибностопанските обекти, които се намират от 500 до 1500 м. надморска височина, както и за улова на калкан в Черно море. С това приключват забраните за улов на риба и други водни организми през периода им на размножаване тази година. Припомняме, че риболовният сезон за любители беше открит на 1 юни. Цената на седмичен билет е 4 лв., месечният е 8 лв., шестмесечният – 15 лв., а годишният - 25 лв. И този сезон децата до 14-годишна възраст и хората с увреждания могат да извършват любителски риболов с безплатен риболовен билет. Минималната глоба при извършване на незаконен риболов е 100 лв.

Състезание по улов на риба край Ветрен

10 June 2018 10:38

Състезание по улов на риба се провежда на язовира край град Ветрен. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пазарджик кметът на града Радослав Лютаков. Той обясни, че възрастовите групи на участниците са в категориите са мъже, жени, юноши до 18 г. и деца до 14 г. „Наградите за призьорите от 1-во до 3-то място – риболовни принадлежности, са осигурени от Община Септември. Ще има и специални награди – за най-малък участник и най-голяма уловена ри

От всеки 5 тона риба, уловени в Черно море, 4 са незаконни

07 June 2018 13:26

От всеки 5 тона риба, които са уловени в Черно море, 4 са незаконни, така че наистина е важно да преодолеем заедно този проблем. Това каза европейският комисар, отговарящ за околната среда, морското дело и рибарството, Кармену Вела, след като страните от Черноморския регион подписаха декларация за нелегалния, недеклариран и нерегламентиран рибарски улов в Черно море. „Днес е много важен ден за Черно море, тъй като дойдоха високопоставени хора от 14 държави, за да участват в съвместен

Започва изграждането на пешеходен надлез на пътя Бургас - Созопол

04 June 2018 06:36

Започва изграждането на пешеходен надлез на пътя Бургас - Созопол при Атия. До построяване му се стигна, след като през ноември миналата година джип блъсна и уби 16-годишният Костадин Джардов.

Работи се по идеята за завод за разделно обработване на отпадъци в Созопол

02 June 2018 18:24

Вече се работи по реализиране на идеята за сепариращ завод, който ще бъде изграден в Регионалното депо за неопасни битови отпадъци край Созопол. Това стана ясно на изнесеното заседание на парламентарната комисия по екология в морския град. Разделното събиране и преработка на битовите отпадъци ще гарантира чиста околна среда, чисто море и чисти плажове, заяви по време на заседанието екоминистърът Нено Димов

Румънци искат да ни вземат остров Ветрен, тормозят рибари от Силистренско

25 April 2018 13:38

След разрешаването на спора, територията на България ще се увеличи с 4000 декара

Измъкнаха с такси 180-сантиметров сом направо от язовир „Жребчево“ (видео)

24 April 2018 16:09

Великотърновец извлeче с колата си от водата трофейния екземпляр

​Рибари от Силистренско спорят с румънски граничари за остров в Дунав

13 April 2018 06:40

Необитаем дунавски остров с площ от близо 4 000 дка е ябълката на раздора между рибарите от силистренското село Ветрен и румънските гранични власти. Вече има случаи на конфискувани лодки, мрежи и улов. Пострадалите се жалват и настояват държавата да изясни къде точно минава границата. Нещо, което не е правено от 110 години.