Регионални

13 март 2018 18:39

Одобриха плана за разширяване на рибарския порт в Созопол

МРРБ одобри подробния устройствен план за разширение на рибарското пристанище в Созопол....

източник: burgas.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Рибари: Искаме природа и реки, стига с тези ВЕЦ-ове

13 March 2018 15:10

Сдружението на рибарите "Балканка" - София организира утре протест пред Министерството на околната среда и водите, съобщиха от сдружението.

Рибари излязоха на протест против бракониерите в Монтана

28 February 2018 14:10

Рибари от половин България излязоха на протест днес против бракониерите. Близо 80 души, сред тях и авджии от Ловно-рибарското дружество "Огоста"- Монтана, настояват за по-строги наказания за нарушителите. Шествието на гневните мина покрай полицията и стигнa до Съдебната палата.

Рибари от Балчик искат общината да изгради тържище за рибни продукти

20 February 2018 19:40

Рибарите в Балчик искат в града да има специализирано тържище, където законно да предлагат улова си. Сега те продават стоката си на няколко сергии, което не отговаря на изискванията за безопасност на храните.

Иззеха 200 метра бракониерски мрежи в язовир "Ястребино"

19 February 2018 10:35

При акции през нощта на язовир "Ястребино" край Антоново са открити и унищожени около 1 200 метра бракониерски мрежи. Екипите на Централната рибоопазваща организация /ЦРОО/- клон Ястребино са посетили водоема в две поредни вечери, въпреки дъжда и студеното време, каза ръководителят на групата Шенол Хасанов.

Заловиха бракониери на риба край язовир "Огоста"

28 January 2018 13:07

При съвместна акция на полицаи и инспектори от Изпълнителната агенцяи по рибарство и аквакултури - Монтана са заловени двама бракониери на риба край язовир „Огоста“. Ченгетата претърсили лека автомобил с двам мъже П. Т. и А. А. от Монтана. Засекли ги сутринта към 7 часа на 27-ми януари. Иззети са гумена лодка, хрилни мрежи със жива риба и уплетен удавен малък корморан. По случая е образувано досъдебно производство.От години любителите рибари водят война с бракониерите по язовира и от дружеството потърсиха съдействие от полицията.

Риболовен кораб се разби край Созопол

29 December 2017 08:06

Риболовният кораб "Медуза" се разби в скалите край Созопол, съобщи Burgas24.bg. Инцидентът е станал в 15,30 часа навръх почитания от рибарите Стефановден, в района на "Германката". Заливът също носи името на свети Стефан. Вчера сутринта започна акция по неговото укрепване и обезопасяване. За щастие, щетите не са сериозни, образувала се е само пробойна. Предприети са спасителни мерки, за да се избегне неговото потъване. Плавателният съд е изтеглен от два други кораба и вече се намира на пристанището в Созопол. Предстои да му бъде направен пълен ремонт. "Медуза" е един от старите рибарски кораби в Созопол. Той често може да бъде забелязан на пристанището в морския курорт....

Рибарите от "Ченгене скеле" почитат Никулден по стар стил

19 December 2017 21:34

По стар обичай на днешния ден празнуват рибарите от "Ченгене скеле". Те почитат стария Никулден и вярват, че днес Св. Никола затваря морето чак до пролетта.

Искат законодателни промени срещу незаконния улов на риба

06 December 2017 15:40

Навръх Никулден народният представител от ГЕРБ-Ловеч Иван Миховски поде законодателни промени срещу незаконния улов на риба.

Ще има ли дунавска риба на трапезата за Никулден?

05 December 2017 07:16

С настъпването на зимата уловът в реката рязко намалява, въпреки че броят на рибарите се увеличава. Рибари от Силистра разказват, че са изчезнали много от традиционните за реката видове. Шаран за празника може най-лесно да се намери от платените водоеми или от магазина.

Община Бургас строи кей за рибарите от "Ченгене скеле"

30 November 2017 14:11

Община Бургас започна да изгражда малък кей с хелинг /спусково съоръжение/ по инициатива и искане на рибарите от "Ченгене скеле". Това ще помогне за по-лесното и безопасно приводняване на лодките, респективно тяхното изтегляне на брега и прибиране. Използват се различни вид