Регионални

13 март 2018 18:39

Одобриха плана за разширяване на рибарския порт в Созопол

МРРБ одобри подробния устройствен план за разширение на рибарското пристанище в Созопол....

източник: burgas.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Собственици на рибарници в Русе ги затварят масово заради изисквания за водомери

21 September 2018 12:39

Собствениците на рибарници в Русе и региона масово ги затварят заради абсурдни изисквания да се поставят водомери за ползваната вода. По данни на Асоциацията на рибовъдите у нас, заради многото бюрократични изисквания през последните 5 години заетите в сектора са намалели наполовина.

Четвърти ден водолазните екипи не могат да започнат източването на „Мопанг“

24 August 2018 19:12

Силното вълнение и поривистият вятър вече четвърти ден не позволяват на водолазните екипи да започнат операцията по изпомпването на мазута от потъналия кораб „Мопанг“.

Един милион шаранчета заплуваха в яз. "Малко Шарково"

29 July 2018 15:05

Един милиона шаранчета бяха пуснати във водите на яз. „Малко Шарково”. Рибата, която е със средно тегло 20 – 25 г, е дарена от Стоян Желев – рибопроизводител от село Роза. Екипът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) транспортира рибата със специални съдове от фермата в с. Роза до язовира, съобщиха от ИАРА. „Днешната акция е поредното доказателство за добрата работа между Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и

80-тонен кран падна върху яхти в пристанището в Созопол

28 July 2018 18:49

80-тонен кран се стовари върху лодки на яхтеното пристанище в Созопол. По данни на очевидци са пострадали две от яхтите на кея, предаде Нова телевизия. Жертви и пострадали при инцидента няма. На място пристигнаха екипи на противопожарната служба, които да почистят района от разлятото гориво. Инспекцията по труда ще проверява причините, довели до инцидента.

Заловиха нарушители в яз. Доспат и р. Въча

17 July 2018 15:56

Двама рибари нарушители са били заловени след подадени сигнали в Изпълнителната агенция „Рибарство и аквакултури“ (ИАРА) - Смолян, съобщиха от там. Миналата нощ е извършена нощна проверка на язовир Доспат в района на махала „Крушата“. Заловен бил нарушител в момент на изваждане на хрилна мрежа с уловени в нея 167 червеноперки с обща тегло 23 килограма и два броя дъгова пъстърва. Рибите са освободени от мрежата и върнати в язовир Доспат, а на нарушителя е

Рибата в Европа свършва, предупреждава WWF

09 July 2018 18:10

Доклад на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (FAO) показва, че състоянието на рибните запаси в Световния океан е драматично - около 33% от световните запаси на риба са подложени на свръхулов. За това предупреждава природозащитната организация WWF в съобщение до медиите. Според нея същевременно годишната консумация на риба нараства два пъти по бързо от нарастването на населението на Земята. Данните сочат, че за над 800 милиона души по света рибата е източник на храна, доходи и начин

Започват масови проверки по язовирите и реките

29 June 2018 06:53

Масови проверки по язовирите и реките след промените в закона за рибарство и аквакултури.

С масов улов по реки, язовири и морето отбелязваме Световния ден на риболова

27 June 2018 08:42

Днес отбелязваме Световния ден на риболова. У нас представители на спортния и любителския риболов ще отбележат празника с масови посещения на язовирите, реките и черноморското крайбрежие с надеждата, че на днешния ден ще хванат най-добрия улов за годината.

Служителите на ИАРА вече могат да задържат рибари-нарушители

20 June 2018 16:32

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вече имат право да задържат нарушители при установяване на незаконно деяние. Те ще могат да използват физическа сила и помощни средства след предупреждение, записващи и заснемащи технически средства, както и моторни превозни средства със специален режим на движение. Това стана възможно, след като народните представители приеха окончателно промените в Закона за рибарството и аквакултурите.

Рибари блокират днес редица европейски пристанища в знак на протест

18 June 2018 09:34

Неправителствени организации и рибари, привърженици на традиционните методи на улов в редица страни, сред които Франция, Германия и Холандия, ще блокират днес пристанища, за да протестират срещу електрическия риболов. Според тях той унищожава морската среда и заплашва икономическото им оцеляване, предаде Франс прес, позовавайки се на комюнике на неправителствената организация Блум.