България

13 март 2018 20:45

БНТ защити Горан Благоев

БНТ1 излезе с остра декларация срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров, който си позволи в ефир обиди и намеци за работното място на журналиста Горан Благоев. Вчера в предаването "Още от деня", водено от програмния директор Емил Ко...

източник: fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Управляващият Сидеров: "Време е да се признае Сталин като държавник..."

22 June 2018 12:24

Парламентарният председател на коалиционния партньор на ГЕРБ "Обединени патриоти" - Волен Сидеров, се обяви за признание за Йосиф Сталин и ролята му на "държавник и главнокомандващ". В специално прессъобщение от партията му "Атака" се похвалиха, че "за първи път в България" се отбелязват деня и часа на нападението на "Хитлеристка Германия над Русия" и се почита паметта на загиналите руски воини.  “Русия защити не само Отечеството си, но спаси и Европа от тъмните сили на хитлеризма. Време е също така да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ за тази победа”, обяви Сидеров, докато той, зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев и други атакисти се изправиха пред Паметника на Съветската армия в София в 4 ч сутринта и поднесоха венци.  Любопитно е, че никъде в прессъобщението на "Атака" не се споменава СССР - въпреки че Сталин е съветски, а не руски лидер, както и че Германия напада СССР. Навсякъде в текста е изписано името Русия. След смъртта на Сталин - по времето на следващия лидер Никита Хрушчов, започва процес на десталинизация, а мумията на Генералисимус е извадена от мавзолея на Ленин и погребана.  Сидеров, разбира се, дръпна и реч. С твърдения, наречени в прессъобщението на "Атака" "исторически факти". Например: „Когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада”.  "Най-големият спонсор на Третия райх бил англосаксонският Запад. „Англия, Франция и САЩ правиха всичко възможно Германия да се милитаризира. Английски и германски фирми участваха в германски химически и военни концерни, без които милитаризирането на Германия беше невъзможно”.  "През 1938 г. същият Запад подари на Хитлер две суверенни държави - Чехословакия и Австрия. Дори, когато уж започна война с него, същият Запад не водеше истински военни действия срещу Германия. Всичко това беше с цел да се насочи Хитлеристка Германия към Русия и тя да бъде унищожена, само че Русия устоя”. Директорът на Руския културно-информационен център у нас Павел Журавльов е благодарил за отбелязването на тази дата, става ясно още от съобщението: Радваме се, че в България има хора, които все още помнят тези страници на историята, е казал още той.

Сидеров: Ако министър на патриотите подаде оставка, правителството пада

13 June 2018 11:45

Всяка една оставка на представител на "Обединени патриоти" в кабинета би означавало и падане на правителството. Това разясни Волен Сидеров днес в кулоарите на парламента, след като лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска оставката на Красимир Каракачанов. "Предполагам, че Каракачанов не е проблем да си подаде оставката, но ние сме в една коалиция, която сме излъчили от тройната коалиция двама вицепремиери, всяка една оставка означава вече разтурване на голямата коалиция с ГЕРБ. Ако това цели Марешки, да каже след А и Б - иска нови избори, разчита, че ще вземе 120 депутати...." Според Марешки Каракачанов трябва да поеме отговорност за катастрофата с двамата летци в авиобаза "Крумово". Военен хеликоптер се разби до Пловдив. Двама пилоти загинаха "Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги правили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност, освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов. Ние ще сезираме Прокуратурата за бездействие и несвършена работа, защото излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка, тъй като няколко са се сменяли на този самолет", заяви той. Сидеров пък смята, че "не може да се използва един трагичен случай, повреди и катастрофи са ставали във всяко едно време". Според него политическа отговорност трябва да се иска от тези, които са позволили да се "разруши българската армия" поради натиск от САЩ и разви отново старата си теза, че "американците ни накараха".  

БНТ с приз за отразяване на проблемите и достиженията на предприемачеството

07 June 2018 22:42

Българската национална телевизия получи сертификат за подкрепа на малкия и среден бизнес от сдружението на Обединени бизнес клубове. Номинацията е за отразяване на проблемите и достиженията на предприемачеството, както и специалния поглед на медията към иновативните компании. Наградите се връчват за първа година и са в 9 категории. Днес се проведе и Втората Балканска конференция на малкия и среден бизнес - тя се фокусира върху европейските политики, балканското партньорство и дигиталния пазар.

Дискусия за промяната на логото на Българската национална телевизия

07 June 2018 21:05

Българската национална телевизия участва в дискусия на Съюза на българските художници за новото лого на Обществената медия. Генералният директор Константин Каменаров увери художниците и графичните дизайнери, че конкурсът за нов основен графичен знак на телевизията и четирите ѝ програми ще бъде проведен професионално и е отворен към диалог с гилдията. Уточняването детайлите за визията на новото лого ще продължи и следващата седмица.

БНТ обявява конкурс за ново лого

05 June 2018 17:01

Българската национална телевизия обявява конкурс за създаването на основен графичен знак на обществената медия, както и на нови графични знаци на четирите ѝ програми. Те трябва да бъдат оригинални и разпознаваеми, с възможност за разнообразни приложения, без ограничение в използваните шрифтове или цветови решения.

Волен в Москва громи долара и световния ред

05 June 2018 15:36

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров участва в международен форум „Развитие на парламентаризма”, който се провежда в руската столица Москва.  В словото си пред форума, Сидеров заяви, че ролята на парламентите се е превърнала в „учтива измама”. „Суверенитетът на нациите отдавна е задушен с кадифените ръкавици на т.нар. демокрация и глобализъм. А икономиката на света също от десетилетия не се командва от националните парламенти, а от транснацио

Витомир Саръиванов е новият шеф на спорта в БНТ

05 June 2018 13:49

Витомир Саръиванов е новият шеф на спортната редакция на БНТ. Новината беше потвърдена пред Клуб Z от източници от обществената медия. Саръиванов заменя освободения наскоро Методи Манченко - броени дни преди световното по футбол, което ще се предава от БНТ и започва на 14 юни. На прага на световното по футбол: БНТ освободи Методи Манченко Новият началник на спорта се завръща в телевизията, от която някога тръгна кариерата му. Той заемаше аналогична позиция в bTV. През пролетта коментираше и мачове от Шампионската лига. Последната му изява в bTV беше на финала "Реал" (Мадрид) - "Ливърпул". Витомир Саръиванов е бивш хокеист. Освен в БНТ и bTV, е работил също в Нова телевизия, TV7, в българския филиал на "Евроспорт"... Има опит като коментатор, водещ, тв продуцент и т.н.

Журналисти от Радио "Китай за чужбина" посетиха БНТ

04 June 2018 16:49

Групата от журналисти от Радио "Китай за чужбина" беше водена от Ся Фанлей - директор на Българската секция на радио CRI.

Волен Сидеров: Посещението на Борисов в Москва е стъпка напред

31 May 2018 16:08

Лидерът на Атака имал нужда първо да медитира един час, след това можел да коментира изявленията на Марешки

Методи Манченко и още петима шефове в БНТ са освободени

30 May 2018 14:37

Главният продуцент на направление "Спорт" в БНТ Методи Манченко е освободен от екипа на националната телевизия, съобщиха от пресслужбата й. Освен това от 31 май се прекратяват договорите и на още няколко служители на ръководни позиции, сред които финансовият директор Росица ...