Образование и семейство

14 март 2018 07:35

Ново приложение за безопасен интернет за деца

Ново мобилно приложение дава възможност не само за бърза връзка с консултант при онлайн проблем на децата, но и за проверка на уменията да се пазят в интернет. То съчетава полезното със забавното. Съветите са придружени с викторина, а колкото повече...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Как да предпазим децата си от опасните игри в интернет

06 July 2018 10:23

Експерти подчертават необходимостта от дигитално образование и активна комуникация

Нова интернет игра осакатява деца

05 July 2018 10:38

11-годишният Калоян изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на предизвикателството „Сол и лед“, което то открило съвсем свободно в интернет, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия. Днес Калоян вече е претърпял три интервенции. Предстои му четвърта в „Пирогов“. Заради предизвикателството той ще има белези за цял живот. При тази игра е трябвало детето да си посоли със сол ръката, а след това да сложи отгоре лед. Калоян е направил три пъти това. Идеята на играта била да се разбере колко е висок прагът на болка. В следствие на експеримента, Калоян е получил синина на ръката си, а после и големи мехури. В „Пирогов“ лекарите са установили, че момчето е с тежка форма на измръзване, тъй като при смесването на сол и лед се получава химична реакция, при която температурата пада до -21 градуса.

Еврокомисарят Мария Габриел се срещна с деца влогъри

01 June 2018 22:52

На първи юни Държавната агенция за закрила на детето организира първото по рода си влогърско събитие. В него взеха участие едни от най-известните „ютюбъри“ в България. Сред тях - The Clashers, The Pact, Майко Мила! и Айде БГ. Своеобразният концерт събра повече от хиляда деца и техните родители в зала Асикс Арена.Основната тема на събитието беше безопасният интернет. Агенцията и новите любимци на младите са обединили усилията си с идеята българските деца да бъдат по-защитени в мрежата. На събитието пристъства и българският евродепутат Мария Габриел, която води активна политика в тази насока.

Психологът Младен Владимиров: Трябва да дадем алтернативи на младите хора

02 May 2018 06:55

Тинейджърската възраст променя много личността, те искат да изследвате границите. Когато им кажем опасно е, те поемат риск. Във втори план те се развиват свръхсоциално, търси се борба за йерархия. Това коментира психологът Младен Владимиров в "Денят започва", по повод кадрите с деца, които се качиха на 16-етажен блок в Пловдив, за да си правят селфита.

В Белгия забраняват със закон социалните мрежи за деца до 13 години

19 March 2018 10:42

От май в Белгия влиза в сила закон, според който в социалните мрежи ще имат право на профил само навършилите 13 години, съобщават местни медии.

Знаят ли родителите кой дебне децата им в мрежата?

19 March 2018 08:19

Възрастовата граница, на която децата започват да влизат в интернет, непрекъснато пада.

Всяко трето дете в България е общувало онлайн с непознат

17 March 2018 16:37

21 % от децата са споделили, че са получавали съобщения със сексуални намеци в дигиталното пространство

Началникът на "Компютърни престъпления" поиска регистър на педофилите

17 March 2018 14:15

Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде създаден регистър на педофилите, защото в момента излежават конкретна присъда лишаване от свобода и след като я излежат - органите на реда не знаят къде работят и какво правят. В другите държави това се следи и е изрично вписано къде работят, за да не може да продължават да експлоатират сексуално деца. Това становище изрази Явор Колев, който е началник на отдел „Компютърни престъпления” към ГДБОП- МВР на родите

Какви заплахи дебнат децата в интернет и други въпроси за родители

13 March 2018 12:38

Родителски форум за детска онлайн безопасност събира експерти и родители на едно място

Експерт: 13-15 г. е най-рисковата възраст в интернет

26 February 2018 10:24

Най-рисковата възраст в използването на интернет е между 13 и 15 г, смята Георги Апостолов, координатор в Центъра за безопасен интернет.