Регионални

14 март 2018 11:52

Младежкият дом в Монтана е домакин на фолклорен концерт „Балкански ритми”

За втори път Младежкия дом в Монтана ще е домакин на пъстър фолклорен концерт „Балкански ритми”, информират от културното средище. На сцената на институцията ще видим изпълненията на танцов състав при Културно художествено дружество „Братство” и танц...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Конкурс за две пълни стипeндии от Висшето училище по застраховане в Монтана

20 March 2018 11:00

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обяви конкурс за две пълни стипендии за обучение в бакалавърска и магистърска програма на университета. Стипендиите са учредени на името на ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, като спечелилите могат да ги получават през целия срок на обучението си във ВУЗФ.

С пищен спектакъл клуб "На хорото в Брюксел" отбеляза своя 10-годишен юбилей

18 March 2018 22:45

Клуб "На хорото в Брюксел" вече 10 години популяризира българския фолклор в Белгия. Този уикенд клубът отбеляза юбилея си с танцов спектакъл на групата за специални изяви. След това 3 часа се виха кръшни хора, в които участваха не само българи и белгийци, но и много други почитатели на българския фолклор от различни държави и континенти.

Раздават храни на 11 527 бедни в регион Монтана

16 March 2018 13:17

БЧК започна раздаването на храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се българи по плана за 2016 г. Най-напред хранителните пакети от 16.320 кг са получили хората в Якимово, до 27 април т. г. БЧК ще раздаде храните и в останалите общини, но графикът за област Монтана все още не е обявен.

Фолклорен танцов клуб "Луд Гидия" от Мездра взе участие във фестивал в Белград

15 March 2018 16:21

Фолклорният танцов клуб "Луд Гидия" от Мездра с художествен ръководител и хореограф Йоанна Аспарухова взе участие в 20-ите Международни срещи на фолклорните приятели, които се проведоха в Белград в рамките на традиционните Шести годишни "Дни на сръбско-българското приятелство". Освен мездренските самодейци, във фестивала се включиха три школи за български народни танци от нашата страна - "Естрея", "Макам" и "Вай, Дудуле" от София, както и четири танцови състави от страната домакин - КУД "Св. Сава", КУД "Извор" и Indonesian Dance Studio "Bidadari" от Белград и Ансамбъл за народни песни и танци "Taurunum" от Земун.

Жена от Русе разкрива очарованието на вечната българска шевица

13 March 2018 19:54

Жена от Русе създава накити, като използва традиционни български символи. Нейните бижута ни потапят в света на древните българи с техните радости и неволи. За Елисавета Йорданова, която се включва в кампанията на БНТ 2, „Купувам българското“, разказваме сега.

Пожарникари от Монтана участваха във Форум по гражданска защита в Брюксел

13 March 2018 09:15

Центърът за професионална квалификация на РДПБЗН в Монтана при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) представи дейността си на Форум по гражданска защита на Европейския съюз в Брюксел.

Седми национален фестивал за любителите на българските хора

12 March 2018 21:45

На 24 март Сдружение „Пролетно хоро“, Дружба „Родина“ и Дружество за защита на Родопите, със съдействието на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев организират Седмия национален фестивал за любителите на българските хора „Пролетно хоро”- "Сънуваме хоро и хоро наяве играем!!!" Играорци от 50 фолклорни състава от Велинград, Пловдив, Шумен, Мадан, Благоевград, Стара Загора, София, Дупница, Белово, Бургас, Сандански, Добрич, Копривщица, Пирдоп, Златица, Душанци, Раковски, Кюстендил, Селановци, Ловеч, Враца, Пещера, Елин Пелин, Нови Искър, Кюстендил, с. Добровница, с. Дивака, Банкя, Перник, Бистрица и Харманли ще се включат в тазгодишното издание. Фестивала ще бъде открит в 9:30ч. на градския стадион от Представителен духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”, които са подготвили специална програма с фолклорни мотиви. Около 16:00ч. с парад-дефиле от стадиона до пл. „Възраждане” в кв. Каменица, ще се придвижат танцьорите и гостите на фестивала. "Роял Бенд Благоевград" е оркестърът, който на откритата сцена на площада отново ще свири за да се хванат всички на голямото пролетно хоро. Ще се изиграят 6 хора от всяка една фолклорна област на България. Тазгодишният Фолклорен празник е посветен на 70-годишнината от създаването на Велинград. ...

Монтана се побратимява с "Града на бъдещето" в Китай

12 March 2018 15:45

Община Монтана ще подпише партньорско споразумение с китайския град Инчуан, съобщи кметът Златко Живков преди заминаването си днес за азиатската държава. В тричленната делегация влизат също заместник кметът Тихомир Антонов и изпълнителният директор на "Палемонтех" Надя Младенова. Домакините са подготвили богата програма за българските си гости. Предвидено е посещение на екологичен, логистичен и индустриален парк, инкубационен център фирма за преработка на храни и филмов център

В Монтана даряват храни на бедните за Великден

12 March 2018 10:15

Благотворителна кампания "Направи добро! Дари храна за хора в нужда“ организира Дамски клуб на токчета "The HUBЮ в Монтана. Това съобщиха организаторите Камелия Евгениева и Валерия Тодорова. Мечтата им е да помогнат на бедните да срещнат най-светлия християнски празник Великден.