Регионални

14 март 2018 11:52

Младежкият дом в Монтана е домакин на фолклорен концерт „Балкански ритми”

За втори път Младежкия дом в Монтана ще е домакин на пъстър фолклорен концерт „Балкански ритми”, информират от културното средище. На сцената на институцията ще видим изпълненията на танцов състав при Културно художествено дружество „Братство” и танц...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Няма кандидати за директор на училището в монтанското село Якимово

22 June 2018 14:30

Преди началото на учебната година избират директори на четири училища в региона, за шефските постове има само по един кандидат, съобщава novinitem.

Порой и наводнение в монтанско село

21 June 2018 23:04

15-годишно момиче е спасено от пожарникарите

Три дни фолклорни песни и танци в парк „Артилерийски“ в Стара Загора

21 June 2018 08:12

Тридневен фолклорен празник „Ритми от Загоре“ започва на 29 юни (петък) от 18.00 часа и ще продължи до 1 юли (неделя) в парк „Артилерийски“. Организатори са СНЦ „Самар...

Наши и сръбски деца футболисти мерят сили в Монтана

20 June 2018 11:10

Кметът на Монтана Златко Живков откри детски футболен турнир на отбори от школите на Монтана и сръбската община Враня. Приятелските срещи ще се проведат в рамките на следващите три дни и са възможни благодарение на общия трансграничен европроект между двете общини.

Пожарната в Монтана предупреди кметовете за опасност от интензивни валежи

18 June 2018 16:45

Директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Монтана комисар Венцислав Райков е изпратил писма до кметовете на 11-те общини от региона, до Областното пътно управление и до директорите на местните клонове на ВиК и ЧЕЗ за възможни интензивни валежи от дъжд в област Монтана в началото на тази седмица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Чепеларе награди лауреатите в уникалния конкурс за "Нова българска музика в 7/8"

18 June 2018 12:38

Чепеларе награди лауреатите в оспорвания конкурс за "Нова българска музика в 7/8". Препълнената зала на НЧ „Родопска искра 1880“ изслуша 12-те номинирани творби, а журито оцени носителите на наградите от седмото музикално издание. Произведенията бяха изпълнени от Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов и Хор „Космически гласове” с диригент Ваня Монева. „Пролет“ на Юлиян Слабаков стана лауреат при вокал

Организират транспорт до Балкана за Националния фолклорен събор "Леденика 2018"

18 June 2018 10:10

Във връзка с провеждането на третото издание на Националния фолклорен събор "Леденика", на 23 и 24 юни (събота и неделя) Община Враца организира транспорт за жителите и гостите на града. За гражданите, решили да посетят събора с лични превозни средства, е обособен паркинг на Горна лифтова станция. Оттам до хижа "Леденика" е осигурен безплатен транспорт.

Ансамбъл „Българче“ навършва 50 години

17 June 2018 08:16

Със зрелищен концерт най-емблематичния за Велико Трново детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“ отбеляза своята 50-годишнина. За спектакъла снощи на сцената на двореца на културата и спорта в града излязоха няколко поколения танцьори, певци и музиканти.

През август в Царевец ще се проведе Третият фолклорен фестивал "Белокаменица"

16 June 2018 13:00

За трета поредна година в разгара на лятото в мездренското село Царевец ще се проведе Националният фолклорен фестивал "Белокаменица", който вече се утвърди като неделима част от културния календар на каменоделското селище и на Община Мездра. Организатори на събитието са Кметство Царевец и местното Народно читалище “Просвета-1928”. Тазгодишното издание на фестивала ще се състои на 25 август (събота), когато ще бъде честван и празникът на каменоделеца, който е традиционен за селото.

Инспектираха ремонта на пътя Монтана - Дъбова махала

13 June 2018 10:20

Народният представител от Монтана, Делян Димитров, инспектира ремонта на пътя Монтана - Дъбова махала, заедно с областния управител Росен Белчев и директора на Oбластно пътно управление - Монтана, инж. Ивайло Спасов. Общата стойност на проекта е над 15 млн. лева.