Свят

14 март 2018 12:01

Евакуираха италиански град заради бомба

Жителите на малкото италианско градче Фано, намиращо се в централната част на страната, бяха евакуирани заради намерена бомба от Втората световна война, съобщи местното издание „Ил пост“. Около 23 000 души трябваше да напуснат домовете с...

източник: fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обезвредиха снаряд от Втората световна война в Лудвигсхафен

26 August 2018 18:30

Обезвредиха неексплодирала бомба от Втората световна война в германския град Лудвигсхафен, съобщава АФП. 500-килограмовият снаряд, който се предполага, че е бил пуснат от американски военен самолет, бе открит при строителни работи в началото на седмицата. За да бъде обезвреден се наложи 18 500 души, живеещи в радиус от 1 километър, да бъдат евакуирани като предпазна мярка. На сапьорите им е отнело малко над един час, за да обезвредят корозиралата бомба. Повече от 70 години след края на Втората

Извадиха 3 бомби от Балтийско море край курорт в Полша (снимки)

13 August 2018 21:15

Операцията по изваждане на бомбите от Втората световна война предизвикаха евакуация на 2000 души

​В Източна Германия беше взривена бомба от Втората световна война

04 August 2018 10:12

В Германия бе унищожена с контролиран взрив 250-килограмова бомба от Втората световна война в източния град Потсдам, след като сапьорите прецениха, че тя не може да бъде безопасно обезвредена, предаде ДПА.

В Германия не успяха да обезвредят бомба

24 May 2018 17:01

В германския град Дрезден силите на реда не успяха да детонират бомба от Втората световна война, предаде „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, позовавайки се на полицията. Част от бомбата, тежаща 250 килограма, се е взривила. Сапьорите описват ситуацията в региона като „опасна“. Силите ще изчакат експлозивът да се охлади, преди да направят нов опит за обезвреждането му. Районът, в който е бомбата, е отцепен. Сапьорите ще използват робот. Заради намерената бомба местното летище затвори въздушното пространство, за да гарантира безопасността на пасажерите. Намирането на невзривени бомби на германска земя не е рядкост. Експлозивът в Дрезден е бил открит по време на строителни дейности.

Хаос в Дрезден заради бомба от войната

23 May 2018 19:57

Властите в Германия са евакуирали централните части на Дрезден, заради открита бомба от Втората световна война, съобщи The Local Germany. Властите са ограничили достъпа до жилищни и бизнес сгради в района. Бомбата е била намерена в близост до жп гарата. Евакуирани са били общо 8700 души. Започнала е работа по обезвреждането на 250-килограмова британска бомба. Тя е била открита през вчерашния ден. Не е ясно колко точно време ще отнеме обезвреждането. Градът е бил една от основните цели на съюзниците по време на офанзивата срещу Германия през Втората световна война. И до днес там се откриват бомби от този период.

В Берлин обезвредиха бомба от Втората световна война

20 April 2018 18:30

Мащабна евакуация в центъра на Берлин за обезвреждане на бомба от Втората световна война. Операцията засегна 10 хил. души и наруши сериозно транспортния трафик. След контролиран взрив градът се върна към нормалния си ритъм.

Масова евакуация в Берлин заради бомба от Втората световна война

18 April 2018 13:50

Откриването на неексплодирала бомба от Втората световна война налага масова евакуация в района на централната жп гара на Берлин в петък

Евакуираха 26 000 души заради бомба от ІІ световна война

08 April 2018 15:46

Повече от 26 хиляди души са евакуирани в Германия заради обезвреждане на бомба от Втората световна война.

Обезопасиха бомба от войната до летище ”Лондон Сити”

13 February 2018 10:30

Летище "Лондон Сити" в британската столица отново работи нормално, след като откритата неизбухнала бомба от Втората световна война беше извадена от Темза.

Затвориха летище Лондон Сити заради бомба от Втората световна война в Темза

12 February 2018 06:47

Летище Лондон Сити бе затворено заради бомба от Втората световна война, открита в река Темза. Пътниците се призовават да се свържат с авиокомпаниите, преди да се отправят към летището тази сутрин.