България

14 март 2018 13:35

Държавата прави своя фирма за язовирите

Държавата създава фонд и държавна фирма, за да финансира ремонтите и да стопанисва язовирите. Това става ясно от изявление на министъра на икономиката Емил Караниколов в Министерски съвет днес. Фондът ще генерира средства от държавния бюджет и от ст...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Вътрешният министър: Язовир "Кърджали" е започнал да прелива

20 March 2018 20:52

България е готова дори да предупреди Гърция и Турция, ако се повиши още нивото на язовира и ситуацията не може да бъде овладяна

Сливен се водоснабдява с помпи от Тунджа заради замътване на яз. "Асеновец"

20 March 2018 16:08

Сливен се водоснабдява с помпи от Тунджа заради замътване на яз. "Асеновец", съобщиха от ВиК - Сливен. Подаването на вода от помпените станции ще продължи докато мътността спадне. Показателите на водата в язовира се следят ежедневно.

Високи нива на язовирите в Карнобатско, няма опасност за населението

20 March 2018 15:55

Тази сутрин имаше готовност за евакуация в карнобатските села Сърница и Детелина заради критични нива на няколко язовира. По думите на нашия кореспондент в Бургас Веселин Григоров обстановката в момента е спокойна.

Продължава контролираното източване на язовир "Тича"

20 March 2018 15:11

Язовир „Тича" в Шуменска област прелива с 10 куб. м./ сек. Продължава контролираното източване на водоема през изпускателя с 18 куб.м./сек. Нивата на реките Камчия и Врана, в които се вливат водите на язовира са ниски и могат да поемат голямото количество водни маси.

150 са язовирите в страната в по-тежко състояние

20 March 2018 09:34

Язовирите, които са в по-тежко състояние, са около 150. Такава е първоначалната информация на Държавна агенция по метеорология и технически надзор. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караниколов за плануваните от правителството законови промени, свързани със състоянието на язовирите преди конференция на тема „Цифровата икономика-какви са ползите за потребителите“ по повод Европейския ден на потребителите, предаде Фокус. „С прехвърлянето на соб

Бедственото положение в Хайредин oстава в сила

19 March 2018 14:45

Бедственото положение остава в сила. Това съобщи кметът на община Хайредин Тодор Алексиев. "Съществува реална опасност стените на язовира да се срутят. Предполагам, че до дни ще отменим бедственото положение, но искаме язовира да се изтече на едно безопасно ниво. Има подпочвени води, които изтичат от язовира и създават предпоставки да разрушат дори временното укрепление. Нивото на язовира е 60% към момента“ добави още той пред "Фокус". Мерките които са взети включват из

Язовир ”Мандра” край Бургас прелива

15 March 2018 16:30

Язовир "Мандра", в който се вливат реките Хаджийска и Средецка, прелива.

Правителството обсъжда управлението на язовирите

14 March 2018 06:15

Министерството на икономиката трябва да предложи поправки в закона, според които язовирите, за които общините не могат да се грижат, да бъдат прехвърлени за грижа към държавата. След извънредно заседание на министерския съвет в събота премиерът Бойко Борисов обяви , че нужни превантивни мерки, свързани с по-ясно управление и категоризация на 7-те хиляди язовира в страната.

Няма рискови язовири в Столична община, съобщи Йорданка Фандъкова

13 March 2018 18:55

Няма рискови нива на язовири и опасност от наводнения на територията на Столичната община, съобщи кметът Йорданка Фандакова след проверка на язовир Мърчаево.

Пада нивото на водата на язовир "Рогозен"

12 March 2018 11:38

Обстановката на язовир "Рогозен" вече е спокойна и нивото на водата пада. През разрушения преливник вече не изтича вода. Все пак вода продължава да се източва от монтираните сифони.