Регионални

14 март 2018 15:20

Посланикът на Унгария посети Видин по повод 170 години от Унгарската революция

Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на Република Унгария у нас, бе на посещение във Видин в рамките на инициативите по повод 170-тата годишнина от Унгарската революция (1848-1849 г.) и националния празник на ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Община Видин отбеляза с тържествена церемония Деня на независимостта

22 September 2018 16:00

Празникът по повод 110-годишнината от обявяването на независимостта на България се проведе на централния площад „Бдинци“. Кметът на Община Видин Огнян Ценков произнесе слово, в което определи датата 22 септември като една от най-паметните в нашата история. Той припомни думите от знаменития манифест, който княз Фердинанд прочита на този ден през 1908 г. в старата българска столица Велико Търново, в църквата „Свети 40 мъченици“: „Винаги миролюбив,моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това отношение нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването й. mТакова е желанието на народа ни, такава е неговата воля. Да бъде според както той иска“, съобщават от общинската пресслужба.

Децата на Видин играха и състезаваха в Европейската седмица на мобилността

21 September 2018 13:40

Общо три училища и пет детски градини на територията на Община Видин подготвиха различни инициативи по повод Европейската седмица на мобилността. Тя се провежда от 16 до 22 септември под мотото „Комбинирай, движи се!”, информира общинското пресаташе.

Кампания събра играчки за пациентите на детското отделение на видинската болница

21 September 2018 12:45

В рамките на два месеца протече кампанията „Подарък с кауза”, която се организира от Общинския съвет по наркотичните вещества и Общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин. Събраните играчки по време на инициативата бяха предадени вчера във видинската болница “Света Петка”. Началникът на детското отделение д-р Пламен Филипов и неговият екип посрещнаха доброволците, съобщават от пресцентъра на Община Видин.

Свободен достъп до музеите в община Видин от 21 до 23 септември

20 September 2018 13:40

С тази инициатива Община Видин се присъединява към Европейските дни на наследството, които се организират съвместно от Съвета на Европа и Европейската комисия. В периода от 21 до 23 септември ще бъдат отворени за посетители вратите на средновековната крепост “Баба Вида” и музей „Конака”, от 9:30 ч. до 17:00 ч, съобщават от Общинската администрация в крайдунавския град.

Радев: Премиерът има две позиции за Унгария - за пред България, и за пред ЕС

20 September 2018 11:07

Президентът атакува Младен Маринов за "мърлявата" работа в МВР. Не отрече, че може да предложи Цацаров за КС

България ще защити Унгария пред ЕС

19 September 2018 13:33

Един ден европейските институции могат да ударят и нас, заяви Каракачанов

В Оряхово откриват паметна плоча и изложба „Фамилия Сабадош”

19 September 2018 13:30

На 20 септември на площада пред храма „Успение Богородично” в Оряхово ще бъде открита паметна плоча и изложба „Фамилия Сабадош”. Организатори на културната изява са Община Оряхово, Историческият музей и Унгарският културен институт - София. Събитието е посветено на приноса на известните мелничари от Козлодуй, семейство Сабадош, за развитието на региона, съобщават от общинската пресслужба.

Каракачанов, Симеонов и Ненов искат позиция на България в защита на Унгария

19 September 2018 07:30

Трябва да се противопоставим на тази крайна мярка, заяви военният министър

Община Видин става част от кампанията „Европейска седмица на мобилността”

18 September 2018 14:00

За пореден път Община Видин се присъединява към инициативата „Европейска седмица на мобилността”, която се провежда в периода 16-22 септември. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“. Във връзка с това на 20 септември в редица училища и детски градини ще се проведат игри и състезания, съобразени с възрастта на децата.

Монтираха съоръженията на новата скейтборд площадка във Видин

15 September 2018 15:00

Както кметът на Община Видин Огнян Ценков обеща, още това лято видинските деца ще могат да се радват на готовата скейтборд площадка, която се намира в Крайдунавския парк, зад паметника на Свободата. През месец юли бе направен ремонт на предвидената за нея площ, а по-късно на среща в Общината децата, които са инициатори за изграждането й, обсъдиха какви точно да бъдат съоръженията.