Регионални

14 март 2018 15:10

Община Враца ще съдейства на ВиК за разрешаване на проблема във село Върбица

„Община Враца ще подпомогне с техника ВиК – Враца за отстраняване на проблема с водоподаването на населението в село Върбица.“ Това каза на среща с жители на населеното място кметът Калин Каменов. Той, заедно с директора на водоснабдителното дружеств...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Звено „Инспекторат“ на Община Враца състави актове на нарушители

20 March 2018 16:05

Седем акта за нарушение на Наредбата за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на община Враца, съставиха експертите от звено „Инспекторат“ към местната администрация в града. Две от нарушенията са установени в квартал „Кулата“, където лица са разлепвали рекламни материали на нерегламентирани за това места, съобщават пресаташето на община Враца.

Регионалната екоинспекция във Враца ще отбележи Деня на водата - 22 март

20 March 2018 13:17

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Враца ще отбележи с поредица от инициативи Световния ден на водата - 22 март. Първата бе днес от 11:30 часа съвместно с ученици от първи клас в Средно училище "Васил Кънчов“. В четвъртък от 10:30 часа в информационния център на екоинспекцията ще гостуват възпитаници на ОДЗ "Слънце“. По-късно същия ден, от 14:00 часа, гости на инспекцията ще бъдат ученици от градския екоклуб към Профилираната езикова гимназия "Йоан Екзарх“. С презентация по тема "Природата за водата“ учениците ще бъдат запознати със значението на водата за живота на планетата. За малчуганите от детската градина е подготвена презентация под формата на приказка за водната капка.

Финансови стратегии за развитие на водния сектор

20 March 2018 13:14

Иновациите във водния сектор ще обединят бизнеса за 12-и път на международното изложение Вода София от 27 до 29 март 2018 г. в Интер Експо Център. Продукти и технологии на над 100 световни бранда ще демонстрират най-модерните технологии за вододобив, пречистване и обработване на водите. На изложението всяка година се обсъждат и ключови въпроси за развитието на сектора не само в България, но и в Европа. На 10-ата международна конференция Булаква ще се коментира темата „Инвестиционни пр

Войници от механизирания батальон във Враца положиха клетва

20 March 2018 12:15

На тържествена церемония 13 новоназначени военни служители положиха клетва във формирование 54 990 – Враца. Ритуалът, който не е провеждан в града от 13 години, беше уважен от кмета Калин Каменов. Градоначалникът изрази увереността си, че полагащите клетва добре разбират отговорността, която поемат и няма да пестят сили и време за своята подготовка. Каменов поздрави роднините и близките на новопостъпилите за това, че техните синове и дъщери са избрали пътя на военната служба.

С над 90 тона сол са обработени срещу заледяване улиците във Враца

20 March 2018 09:17

Екипи на Общинското предприятие "БКС“ обработват пътните артерии за градския транспорт във Враца със сол против заледяване, информираха от Общинската администрация. През последното денонощие за уличната мрежа в града са използвани над 90 тона сол. Специализираната техника на комуналната фирма продължава да обработва основните улици, района около болницата, както и зоните около детски градини, здравни и социални заведения.

Младежи дискутираха във Враца домашното насилие

19 March 2018 15:15

В младежкия център във Враца се проведе информационна лекция на теми касаещи младежите - „Домашното насилие и последиците върху човешкия организъм”, „Превенция на ранните съжителства”. Мероприятието бе организирано от младежкия работник Михаела Мицова. По двете теми говори Калин Диков от отдел „Здравеопазване и социални дейности” на общинска администрация.

Кабинетът отпуска 500 хил. лева за пораженията от урагана във Враца

19 March 2018 12:50

Близо 500 000 лв. ще отпусне правителството за справяне с щетите от двата урагана, които преминаха през територията на община Враца през последните седмици. Премиерът Бойко Борисов покани кмета Калин Каменов на днешното заседание на Министерския съвет в столицата, където градоначалникът го е запознал със ситуацията в града и най-големите поражения от стихията, съобщиха от Общинската администрация в града под Околчица.

Областната дирекция на полицията във Враца има нов директор

19 March 2018 11:30

Днес се очаква за директор на ОД МВР – Враца да бъде представен старши комисар Янко Янколов, който оглавяваше видинската ОД на МВР. Той ще смени временно изпълняващия длъжността комисар Цветелин Стоянов.

Обстановката в област Враца се нормализира след вчерашните ураганни ветрове

19 March 2018 10:54

Поетапно обстановката в област Враца се нормализира след вчерашните ураганни ветрове. Това каза зам. областният управител на Враца Мирослав Комитски пред радио "Фокус". Той отбеляза, че във всички 5 села, в които през вчерашния ден беше прекъснато електрозахранване, към момента е възстановено. Комитски информира още, че в някои квартали на Враца има къщи, останали без покриви.