Регионални

14 март 2018 15:10

Община Враца ще съдейства на ВиК за разрешаване на проблема във село Върбица

„Община Враца ще подпомогне с техника ВиК – Враца за отстраняване на проблема с водоподаването на населението в село Върбица.“ Това каза на среща с жители на населеното място кметът Калин Каменов. Той, заедно с директора на водоснабдителното дружеств...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца обсъждат качеството на действащите в общината социални услуги

23 June 2018 10:15

От Община Враца уведомяват обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на общественo обсъждане във връзка с изготвен Доклад за проучване и анализ на ефективността на действащите социални услуги на територията на общината от Институт по социални дейности и практики /ИСДП/. През м. май 2018 г. екипът на института проведе теренно проучване на място и изготви аналитичен доклад с резултатите.

"ВиК Добрич" отговори: Световен рекордьор сме по намаляване на загубите на вода

22 June 2018 16:19

"ВиК Добрич" успява да редуцира загубите на вода от 84,49% през януари до 81,15% през май. Това се казва в право на отговор на "ВиК Добрич" до медиите, след като по-рано днес беше разпространена информацията, че около 92% от водата на Добрич се губи по водопреносната мрежа в централната градска част на града. Данните станаха известни от последните разчети на водното дружество, което е собственост на регионалното министерство. Като причината за огромните загуби се по

Армейските творци превърнаха Враца във фестивална столица на духовата музика

21 June 2018 10:21

С представяне на групите от военните формирования в Карлово, Мусачево, Пловдив и Белене приключи Прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски във Враца. Събитието беше организирано от Командването на Сухопътни войски и Военно формирование 54 990, със съдействието на Областна администрация и Община Враца. През целият ден вчера, творците от Българската армия концертираха в различни кътчета на града и го превърнаха във фестивална столица на духовата музика. С респект и възхищение врачани аплодираха маршовият строй и виртуозните изпълнения на музикантите от военните оркестри.

Здравни работници оставиха психично болна жена пред кметство във врачанско село

21 June 2018 09:06

34-годишна жена е била изоставена от здравни работници пред кметство във врачанско село, след като е била на лечение в психиатрично заведение. За това сигнализираха очевидци, според които пациентката била в безпомощно състояние и не можела сама да се грижи за себе си. Най-близките ѝ роднини също отказали да я приютят. На 20 юни следобед пред кметството в село Добролево спира бус, от който двама души изнасят болна жена. Хората от селото я познават – казва се Цецка, има психично заболяв

Три дни Враца е сцена на талантливи творци от Сухопътните войски

20 June 2018 09:37

"С огромно удоволствие Ви приветствам с "Добре дошли!" в нашия прекрасен град Враца, който е домакин на Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2018 г. и на ежегодния Фестивал на военните духови оркестри". С тези думи заместник-областният управител Мирослав Комитски откри проявата, която се провежда в дните от 19 до 21 юли в Градската концертна зала. Събитието се организира от Командването на Сухопътните войски и от Военно формирование 54 990 - Враца, със съдействието на Областната администрация и Община Враца, под патронажа на областния управител Малина Николова. На откриването присъстваха кметът на Враца Калин Каменов, командният състав на военните формирования, граждани и гости на града.

Обсъдиха публично Стратегията за развитие на обществения транспорт във Враца

19 June 2018 09:00

Във Враца се проведе обществено обсъждане на изготвената от експерти Стратегия за развитие на градския транспорт. Преди дебатите кметът Калин Каменов обясни целите на разработката и отбеляза, че е важно всяко мнение, предложение и становище, за да може да се избере най-добрият вариант за градския транспорт. Той не пропусна да акцентира върху констатацията си, че на такова важно обсъждане в залата присъстват едва 9 общински съветници. Кметът съобщи, че за съжаление проекта за закупуване за нови тролейбуси, с който Общината е кандидатствала в началото на годината не е получил одобрение, тъй като не са му достигнали няколко точки.

Ремонтни дейности затварят ул. „Поп Сава Катрафилов“ във Враца

18 June 2018 13:00

Във връзка с планирани строително-ремонтни дейности по водопроводната мрежа, за периода от 19.06.2018 г. до 21.06. 2018 г., ще бъде затворено движението по ул. „Поп Сава Катрафилов“ и по бул. „2-ри юни“, в участъка от ул. „Трапезица“ до ул. „Къкрина“. Алтернативният маршрут за движение от и за „Червения площад” и бул. „2- ри юни” е както следва: ул. „Къкрина”; ул. „Трапезица”.

Във Враца обсъждат развитието на обществения транспорт

18 June 2018 12:20

Обществената консултация ще се проведе днес на 18 юни, от 17:00 ч., в Конферентната зала на Общински съвет - Враца. Обсъждане е във връзка с приемане на стратегия за развитие на обществения градски транспорт и транспортната система на територията на Община Враца, обслужвана от „Тролейбусен транспорт“ ЕООД гр. Враца. Стратегията очертава най-важните насоки за развитие на общинската транспортна система в периода 2018-2028 г. и предлага няколко варианта за развитие на общинското дружество, възможностите за обновяването на подвижния състав, както и въвеждането на smart-иновативни технологии, свързани с внедряване на системи за автоматично таксуване в превозните средства, като е направена и оценка, свързана със срок на изплащане на инвестицията, окончателната й стойност, както и времевият период, нужен за въвеждане в експлоатация за всеки един от вариантите.

Организират транспорт до Балкана за Националния фолклорен събор "Леденика 2018"

18 June 2018 10:10

Във връзка с провеждането на третото издание на Националния фолклорен събор "Леденика", на 23 и 24 юни (събота и неделя) Община Враца организира транспорт за жителите и гостите на града. За гражданите, решили да посетят събора с лични превозни средства, е обособен паркинг на Горна лифтова станция. Оттам до хижа "Леденика" е осигурен безплатен транспорт.