Регионални

18 март 2018 15:30

Музеят във Враца представя историята на един забравен герой - Мито Цветков

"Поруганото достойнство на един врачански поборник” е поредната лектория от традиционните Зимни четения на Регионалния исторически музей На 21 март (сряда) от 17:00 часа в Малката зала на Художествена галерия "Иван Фунев" Красимир Григоров, завеждащ ...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Нощта в библиотеката събра четящите хора на Враца

25 April 2018 12:00

Ако ви хареса, сгрешете пак при нас, бе посланието, което отправиха младите театрали от ТГ „ТЕМП“ при откриването на четвъртата „Нощ в библиотеката 2018”. По традиция в Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, вратите на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца останаха широко отворени за четящите хора на града.

Мездра и Враца обсъдиха партньорско споразумение за компостиране на отпадъците

25 April 2018 10:40

Работна среща за разясняване и финализиране на детайлите по партньорско споразумение с Община Враца за подготовка на проектно предложение „Изграждане на инсталация за компостиране на разделно събрани зелени отпадъци- регион Враца“. Срещата бе между представители на Общините Мездра и Враца, съобщиха от общинската пресслужба в Мездра.

За шеста поредна година във Враца ще се проведе Панорама на образованието

24 April 2018 09:00

На 26 април за шеста поредна година училища, професионални гимназии, филиали на висши учебни заведения от Враца и страната и езикови школи ще представят възможностите, които предлагат за обучение и професионална и профилирана подготовка. Тази, станала вече традиционна инициатива, има за цел да даде поле за изява на всички училища на територията на общината да се представят пред обществеността. Панорамата на образованието е организирана от Община Враца в изпълнение на приета Областна програма за информационната кампания за прием 2018/2019 г.

Ремонтни дейности затварят за движение ул. „Найден Геров“ във Враца

23 April 2018 11:20

Във връзка с извършване на ремонтни работи, част от проекта за водния цикъл на гр. Враца, от 23.04.2018 г. до 04.05.2018 г., ще бъде затворен участъкът за движение на ППС по ул. „Найден Геров“. Дейностите са свързани с ремонт на канализация в част от ул. „Екзарх Йосиф” до края на жилищен блок №10 на ул. „Найден Геров”.

Специалисти дискутираха във Враца критериите за работа с хиперактивните деца

22 April 2018 09:45

През тази седмица в Регионалния център на Враца се проведе поредна работна среща с учители от образователни институции от област Враца на тема "Хиперактивното дете - стратегии за работа". По време на срещата педагозите се запознаха с основните характеристики на ХАДВ и диагностичните критерии.

Полицейски служител на четири лапи патрулира във Враца

21 April 2018 11:20

Директорът на ОД МВР Враца старши комисар Янко Янколов в първите дни на новия си пост се срещна с представители на средствата за масово осведомяване и сподели пред тях виждането си за работата на дирекцията и приоритетите за осигуряване спокойствието и сигурността на гражданите. Тогава той заяви, че съвсем скоро в патрулната служба ще бъдат включени и специално обучени полицейски кучета. Казано - сторено!

Експерти на РИОСВ – Враца спасиха ранена птица от защитен вид

21 April 2018 09:00

Екоинспекторите извършиха извънредна проверка във връзка със сигнал, постъпил на „зеления“ телефон на РИОСВ – Враца за намерена ранена птица от защитен вид - Чухал /Otus scops/ в района на стадион “Христо Ботев“. При проверката на място е установено, че птицата има рана от дясната страна в областта на крилото. По данни от подателя на сигнала, най-вероятно причината за нараняването на чухала е в резултат от косенето на тревната площ в парка до тенис кортовете. Птицата е транспортирана незабавно за лечение във ветеринарна клиника в София.

Общинският съвет във Враца отново ще върне в режим на гласуване Бюджет 2018

20 April 2018 12:05

Окръжната прокуратура във Враца протестира процедурата по приемане бюджета на община Враца. От държавното обвинение са внесли протест в Административния съд срещу финансовата рамка за този година. От прокуратурата намират, че Бюджет 2018 не е гласуван с необходимия кворум от 50 плюс 1 гласа. Ако в законния срок местния парламент го прегласува, то протеста ще бъде оттеглен от съда. Бюджет 2018 ще бъде прегласуван на редовното заседание на местния парламент на 30 април и вероятно до съд няма да се стигне.

РИОСВ - Враца ще отбележи Деня на Земята - 22 април, с две екологични инициативи

19 April 2018 13:17

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Враца ще отбележи Деня на Земята - 22 април, с акция по почистване и облагородяване на района около сграда на инспекцията и стационарната Автоматична станция за измерване на въздуха (района на Автогарата и жп гарата). Акцията ще се проведе на 20 април (петък) от 15:00 часа.